avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Probleme cu inmatricularea
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Probleme cu inmatricularea

Salut,
Acum o luna si jumatate mi-am cumparat o masina inscrisa pe romania, din timisoara, si nici pana acum proprietarul nu mi-a trimis toate actele necesare inmatricularii masinii pe numele meu.
Actul necesar este o fisa pprin care el dovedeste ca a platit impozitul la masina, hartie care mie imi este obligatorie la dosar.
Problema mea este ca eu nu pot inscrie masina pe numele meu, din cate am auzit pot circula cu ea dar nu pot face casco pt ea si mie in 10 zile imi expira inspectia RAR ... care ma va mai costa inca 80 ron + o amenda de 50 ron pe care eu sunt nevoit sa o platesc la inscriere pt ca nu am inscris masina in perioada de o luna de la cumparare.
Ce pot face eu in aceasta situatie, la cine sa ma adresez, cum este cel mai corect sa procedez si daca este necesara actionarea in instanta, va rog explicati-mi si mie pasii pe care trebuie sa ii urmez.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:11, 1 Aprilie 2008
1. Incercati sa luati legatura cu fostul proprietar al masinii pentru a va trimite actele de care mai aveti nevoie de a va inmatricula masine.
sau
2. Puteti sa luati legatura direct cu Adm Fin Publ din Timisoara si sa solicitati dvs acest act.
ori
3. Il puteti actiona in instanta.
in cazul 2

daca eu fac acest lucru inseamna ca trebuie sa platesc eu impozitul individului, sau mi se va emite acel act necesar inmatricularii fara sa fie platit impozitul?

Alta intrebare: tinanad cont ca eu sunt penalizat sa imi inscriu masina in termen de o luna de la cumparate, el nu este obligat sa imi dea toate actele necesare?

Daca fac plangere la pol rom tim .... ca respectivul are datorii la impozit?
Aveti nevoie de un cazier fiscal pe care numai proprietarul il poate cere si primi de la Finante.
Daca ati luat legatura cu proprietarul si acesta refuza sa colaboreze cu dvs, solutia este instanta de judecata .
Dar el e obligat sa imi dea actele respective ... tinand cont ca eu sunt amendat daca nu o inmatriculez in timp de o luna?
Da, trebuia sa va dea si fisa de inmatriculare, semnata, dupa caz, de actualul si de fostul proprietar, cu vizele care atesta plata taxei pentru mijloacele mecanice de transport (cu viza circumscriptiei financiare).

Alte discuții în legătură

Radiere masini Hamarsold1234 Hamarsold1234 Eu am doua masini mostenite, una de la unchiul fabricata in 1972, si a inmatriculat-o unchiul meu in 1979, dupa aceea nu a mai inmatricalt-o. A ramas cu numar ... (vezi toată discuția)
Nelamurire transfer auto cicibau cicibau Buna ziua. Am cumparat o masina de la cineva din alt judet eu fiind din Bucuresti. S-a oferit sa vina la bucuresti si sa aduca masina, mi-a dat actele dar ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto - certificatul de atestare fiscala al vanzatorului laumar laumar Am cumparat o masina, am facut contract de vanzare cumparare cu fostul proprietar (de fapt cu o persoana imputernicita la notar sa vanda masina) la o firma de ... (vezi toată discuția)