avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Probleme cu inmatricularea
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Probleme cu inmatricularea

Salut,
Acum o luna si jumatate mi-am cumparat o masina inscrisa pe romania, din timisoara, si nici pana acum proprietarul nu mi-a trimis toate actele necesare inmatricularii masinii pe numele meu.
Actul necesar este o fisa pprin care el dovedeste ca a platit impozitul la masina, hartie care mie imi este obligatorie la dosar.
Problema mea este ca eu nu pot inscrie masina pe numele meu, din cate am auzit pot circula cu ea dar nu pot face casco pt ea si mie in 10 zile imi expira inspectia RAR ... care ma va mai costa inca 80 ron + o amenda de 50 ron pe care eu sunt nevoit sa o platesc la inscriere pt ca nu am inscris masina in perioada de o luna de la cumparare.
Ce pot face eu in aceasta situatie, la cine sa ma adresez, cum este cel mai corect sa procedez si daca este necesara actionarea in instanta, va rog explicati-mi si mie pasii pe care trebuie sa ii urmez.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:11, 1 Aprilie 2008
M-am interesat in bucuresti si singura solutie e sa il dau in judecata.
Cu cine pot sa vb in legatura cu acest subiect. Cat timp dureaza acest lucru, costuri ... si ce alte implicatii mai sunt in aceasta situatiue?
In acest caz, incercati sa contactati un avocat ...
Din cate am inteles ... eu pot sa circul cu masina, desi este inmatriculata pe numele lui.
In cazul unui accident eu pot sa il dau in judecata si sa ii cer daune materiale tinand cont ca nu am putut sa inmatriculez masina si astfel nu am avut cum sa imi fac asigurare casco?
Se poate face asa ceva? As avea vreo sansa sa castig procesul in acest caz?
Sau in primul caz .... procesul pentru neacordarea actelor?
Ultima modificare: Marți, 1 Aprilie 2008
iontab, utilizator
parerea mea este sa-l actionati in instanta pentru nepredarea actelor.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere masini Hamarsold1234 Hamarsold1234 Eu am doua masini mostenite, una de la unchiul fabricata in 1972, si a inmatriculat-o unchiul meu in 1979, dupa aceea nu a mai inmatricalt-o. A ramas cu numar ... (vezi toată discuția)
Nelamurire transfer auto cicibau cicibau Buna ziua. Am cumparat o masina de la cineva din alt judet eu fiind din Bucuresti. S-a oferit sa vina la bucuresti si sa aduca masina, mi-a dat actele dar ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto - certificatul de atestare fiscala al vanzatorului laumar laumar Am cumparat o masina, am facut contract de vanzare cumparare cu fostul proprietar (de fapt cu o persoana imputernicita la notar sa vanda masina) la o firma de ... (vezi toată discuția)