avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

minori

buna ziua... am 17 ani si 6 luni, am un iubit cu 6 ani mai mare ca mine si as dori sa trec pe numele lui si sa imi schimb adresa... pentru ca acest lucru sa fie posibil imi trebuie acordul unuia dintre parinti?... va multumesc anticipat
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Ianuarie 2011
Ama19, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 03:50, 9 Ianuarie 2011
Pentru a putea realiza ceea ce v-ati propus trebuie sa inchieiati o casatorie cu iubitul dvs. Cum casatoria poate fi inchieiata la varsta de 18 ani, aveti nevoie sa vi se acorde dispensa de varsta de la autoritatea tutelara, de la parinti , si de asemenea de un aviz medical.
chiar daca te "arde" asa de tare, cred ca ai putea sa mai astepti 6 luni si sa faci casatoria legala...:rolleyes: vezi ca se spune ca dragostea e oarba...deschide bine ochii...:yes:
Sa treci pe numele lui :D, asta se numeste casatorie, iar la 17 ani jumatate nu te poti casatori fara dispensa, iar aceasta se obtine din motive intemeiate si bineinteles cu acordul parintilor in cazul tau. Cam radical ceea ce doresti sa faci, dar nu suntem aici sa judecam. Daca intr-adevar asta doresti singura solutie este sa mai asteptati 6 luni si sa va casatoriti, alta forma de "a trece pe numele lui" nu exista.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie anghelteodora anghelteodora Buna seara! Am si eu o intrebare . Eu si prietenul meu traim in concubinaj de un an si ne-am hotarat sa ne casatorim civil.Eu am 17 ani jumate iar prietenul ... (vezi toată discuția)
Starea civila - varsta minima pentru casatorie Care este virsta minima pentru incheiarea unei casatorii in cazul femeii? Multumesc (vezi toată discuția)
Oare sa plec de la parintii mei??? Ungureanu Marcela Ungureanu Marcela Buna ziua. am si eu o intrebare si poate ma si ajutati cu un sfat. Ma numesc Ungureanu Marcela, am 17 ani...am probleme destul de grave cu parintii mei (sau ... (vezi toată discuția)