acontab a scris:
Sa ma ierte D-zeu, de ce o invatati o prostie ?! Stiti ca pv trebuie comunicat intr-o luna de zile,OG2/2001, art 25 al2, altfel ai scapat de plata amenzii si asta garantat 100% ! Pe cand prin contestatie nu-ti garanteaza nimeni nimic !
Nu scapa nimeni de plata niciunei amenzi neformuland plangere contraventionala. Numai in fata instantantei se poate invoca exceptia prescriptiei executarii sanctiunii amenzii contraventionale si numai instanta poate, in raport de probele administrate, sa constate ca a intervenit prescriptia.
sbk_77 a scris:
Mai intai va recomand sa faceti o cerere la comandantul Serviciului rutier, in care sa expuneti cela intamplate. In functie de raspunsul primit, continuati sau nu cu plangere la judecatorie impotriva procesului-verbal.
Comandantul Serviciului rutier nu are competenta sa anuleze procese verbale de contraventie.
@sandulescusabina87
Ati primit cel mai bun sfat, acela de a formula plangere contraventionala, sfat pe care l-ati si urmat daca aveti termen in septembrie.
Nu amenda este nula, ci procesul verbal de contraventie poate fi lovit de nulitate,
dar nulitatea acestuia nu o poate constata decat instanta. Asa cum am scris mai sus, exceptia prescriptiei executarii sanctiunii amenzii contraventionale poate fi invocata numai in fata instantei, singura in masura sa se pronunte asupra acestei exceptii prin hotarare judecatoreasca.
In general vorbind, exceptiile procesuale nu se invoca pe forumuri si nu puteti sa constatati dvs., eu sau oricare utilizator ca un proces verbal de contraventie e nul sau ca ar fi intervenit prescriptia (dupa cum nici Dreptul nu este o scoala de 6 luni, contrar parerii unora).
Eu va urez succes!