avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... CUM SE POATE OBTINE UN DIVORT PRIN NEPREZENTARE
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

CUM SE POATE OBTINE UN DIVORT PRIN NEPREZENTARE

BUNA AS DORI SA STIU EXACT CARE E PROCEDURA DE DIVORT SAU MAI BINE ZIS CUM SE PROCEDEAZA PENTRU A DIVORTA DE O PERSOANA ,DACA ACEA PERSOANA E PLECATA IN STRAINATATE SI NU VREA SA MAI VINA IN TARA. ( IN PLUS NICI NU E POSIBIL SA MAI VINA DEOARECE LUCREAZA IN STRAINATATE) .CE PASI SUNT DE URMAT ?, SAU DACA AR TRIMITE PERSOANA DIN STRAINATATE O SCRISOARE SA O LEGALIZEZ LA UN NOTAR PRIN CARE ACEA PERSOANA E DE ACORD CU DIVORTUL AR FI VALABILA IN CAZUL IN CARE CEALALTA PERSOANA (TATAL MEU) AR DESCHIDE DIVORTUL ?. EU SUNT FIUL EI SI AS DORI NISTE INFORMATII IN ACEST SENS.
Cel mai recent răspuns: Istvan Dalyay , Avocat 22:40, 9 Ianuarie 2011
daca sunteti plecat in strainatate, se da o procura de reprezentare pentru divort! trebuie sa faceti dovada prin acte traduse ca sunteti plecat si aveti resedinta sau loc de munca in strainatate!
Da, in conditiile in care faceti dovezile sus mentionate puteti imputernici la notar persoana respectiva.
Dar va trebuie si redactata actiune de divort.
Nu se merge doar cu procura de la notar...
in cazul in care dati o procura inclusiv pentru redactarea, depunerea actiunii de divort cu semnarea acestuia in numele dvs si pt dvs, facand dovada ca nu puteti fi prezent intrucat sunteti rezident in strainatate, ajunge si procura la notar, urmand ca cel mandatat sa redacteze divortul etc!:)
Introduceti actiunea in tara .Trebuie sa cunoasteti adresa exacta a sotiei pentru a fi citata.Divortul se introduce la judecatoria unde ati avut ultimul domiciliu comun.Poate sa trimita un act autentic prin care sa fie de acord cu divortul,dv. trebuie doar sa-l traduceti si sa-l depuneti la dosar.In speta este posibil sa divortati si fara sa se prezinte partea adversa...aveti nevoie de martori,care sa explice starea in fapt , a relatiilor vatamate iremediabil.Mult succes!
daistvan a scris:

in cazul in care dati o procura inclusiv pentru redactarea, depunerea actiunii de divort cu semnarea acestuia in numele dvs si pt dvs, facand dovada ca nu puteti fi prezent intrucat sunteti rezident in strainatate, ajunge si procura la notar, urmand ca cel mandatat sa redacteze divortul etc!:)

Problema este daca tatal lui poate sa redacteze actiunea de divort.
Ideea era ca daca tatalui merge doar cu procura fara actiune de divort nu poate deschide divortul:)
Deci, ramane o intrebare.Cine ii va redacta actiunea de divort?

Alte discuții în legătură

Divort si partaj in acelasi proces-reprezentare nonna nonna la un proces de divort si partaj ma poate reprezenta sora mea cu procura chiar daca nu este avocat? pentru ca eu nu pot sa merg de fiecare data? (vezi toată discuția)
Divort cu procura sabina84 sabina84 referitor la divort ,ambii soti fiind plecati in strainatate la munca,se poate deschide actiune de divort de o alta persoana care are procura de la unul din ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord....dar nu vreau sa ma prezint lauracontra lauracontra buna, va rog sa ma ajutati intr-o mare problema. Am avut o casnicie frumoasa, dar el a intalnit pe altcineva, dupa 7 ani am hotarat sa plec si sa-l las sa ... (vezi toată discuția)