avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1122 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis nepredat dupa pierderea recursului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis nepredat dupa pierderea recursului

buna...vreau si eu o lamurire...in decembrie 2008 mi-a fost retinut carnetul de conducer timp de 30 de zile pe motiv ca nu m-am oprit la semnul agentului de circulatie.ceea ce dupa parerea mea nu e tocmai adevarat..pentru ca ei in momentul cand mi-au facut semn erau pe banda opusa. de circulatie..stationati!..nu erau in miljocul strazi cum cred eu ca ar fi trebuit sa fie..
a doua zi am mers mi-am ridicat permisul si am facut contestatie..la primul proces (in feb 2009) am castigat eu ..ei au facut recurs in mai2009 la care m-am prezentat fara avocat...si urma sa primesc hotararea..pe care am primit-o in decembrie 2010 ! hotararea e definitiva si irevocabila si spun ca treb sa predau permisul..
probleama e ca eu sunt plecat din tara si nu ma pot intoarce curand.si oricumn nu il pot preda pt ca imi trebuie la munca...totusi as vrea sa stiu ce probleme as avea cand o sa revin in tara...
multumesc

Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 16:16, 9 Ianuarie 2011
imi cer scuze dar nu prea am inteles ce ati vrut sa spune-ti in ultimul raspuns....eu am permisul.cu mine in italia, nu ma pot intoarce curand acasa sa il predau si chiar daca m-as putea intoarce nu l-as preda pt ca imi trebuie la munca( sunt currier expres) asta ar insemna sa imi pierd locul de munca...mie hotararea mi-a ajuns dupa 1an jumate de la ultimul proces...in tot acest timp nu am mai mai primit nimic..ba chiar am fost oprit de politie si nu mi-au spus nimic...ceea ce nu inteleg eu e daca ei pot proceda asa..dupa atata timp....si o alte nelamurire e ce mi-ar putea face ei in cazul in care eu nu predau permisul nici peste 15 zile nici peste 5 luni..??
exista cumva vreun termen de timp dupa care se annuleaza aceasta hotarare de retinere a permisului daca eu nu-l predau deloc...?? mai pe scurt pot sa scap in vre-un mod fara sa predau permisul?? :D
multumesc
Trimiteti-l prin posta cu valoare declarata , printr-un prieten sau prin curierat rapid ,impreuna cu o procura notariala data unui apropiat sa il predea la politie si la sosire il veti ridica.
Daca nu puteti suportati consecintele.
Oricum pe teritoriul Romaniei ,nu aveti voie sa detineti doua permise
care doua permise?? ca eu am doar unul...cel pe care astia vor sa-l predau...iar mie imi trebuie la munca..asta ar insemna sa imi pierd locul de munca !!! intelegi??' nu pot sa il predau..plus pt ca mi se pare aiurea tot ce au facut ei...dupa un an jumatate sa-mi trimita hotararea..eu nu mai stiam de nici un apel de nimic...la primul proces am castigat eu..dupa ei au facut recurs unde inca nu sa decis nimic...eu cred ca nu ati inteles bine ce problema am eu...
Era interesul dvs sa va interesati la instanta si probabil ca stiati si pronuntarea.
Trebuie verificat la instanta solutia de la recurs,decizia nu va este trimisa acasa,iar in prezent prin modificarile aduse de Legea nr.202/2010,nu se mai poate declara recurs,hotararea primiei instante ,ramane definitiva

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces pierdut fara decizie irevocabila victorlarger victorlarger Salut! In 2013 mi-a fost suspendat permisul pentru incalcarea liniei duble continue pe 30 zile. Am facut plangere impotriva pv. deoarece aveam nevoie de permis ... (vezi toată discuția)
Proces pierdut si permis de conducere nepredat georgee georgee Am un caz interesant: In anul 2007 mi-a fost suspendat permisul pt. 30 zile. Am facut contestatie si l-am ridicat semnand un angajament ca am sa-l aduc ... (vezi toată discuția)
Contestatie pierduta la un proces verbal suspendare carnet, si resedinta in strainatate absynth absynth Buna, In 2011 am primit o contraventie pentru o oarecare incalcare de linie continua si astfel procesul verbal imi stiupula suspendarea carnetului pe 30 ... (vezi toată discuția)