Sunt casatorita dar am inaintat actele pentru divort si partaj ! Sotul a plecat la munca in Italia si si-a gasit pe cineva acolo inselandu-ma !
As dori sa-mi dati cateva pareri despre viitorul partaj .
Am mostenit o casa inainte de casatorie de la bunicii decedati . Am vanduto inainte de casatorie . Am tinut banii . M-am casatorit si din acei bani mosteniti am cumparat un apartament de 2 camere . Peste 2 ani am primit o suma de bani de la mama , am vandut apartamentul si am cumparat o casuta cu banii primiti de la mama si impreuna cu cei de pe apartament ! De fapt sotul meu si cu mine nu am reusit sa adunam bani din salarii . Totul am cumparat din bani mosteniti si primiti de la familia mea ! In contractele de vanzare-cumparare , normal ca suntem trecuti sotul si eu , fiind casatoriti in momentul achizitiilor , ca asa-i legea si nici nu am specificat provenienta banilor , din pacate pentru mine ! Dar eventual pot demonstra provenienta acestor bani . Avem o masina pe numele sotului . Poate sa vanda masina si sa nu devina la partaj bun comun ? Sotul fiind in Italia apoi declarand ca masina era defecta sau distrusa si ca a vanduto pe nimic ? De fapt el sustragand valoarea adevarata ?
Va rog sa-mi spuneti cum credeti ca se va imparti bunurile in procesul de partaj : casa , bunuri din casa , masina ????? Eu doresc de fapt toata casa iar bunurile si masina jumatate - jumatate !!!
Astept cat mai multe pareri si raspunsuri ! Va multumesc anticipat .
Provenienta tuturor bunurilor proprii trebuie dovedita cu acte,martori,expertize de evaluare,mai ales daca sotul nu este de acord sa le recunoasca ca bunuri proprii ale dvs sau sa recunoasca ca s-au achitat cu bani daruiti dvs de familie.
Fara a vedea actele de care dispuneti,nimeni nu se poate pronunta asupra probelor pe care le veti prezenta.
Pentru a da un astfel de raspuns,glumind,cred eu,ca trebuie capacitati paranormale
Pentru cumpararea apartamentului posed acte de mostenire , deci dovada unor valori proprii dupa vinderea mostenirii , valori cu care am cumparat apartamentul ! Iar pentru diferenta necesara cumpararii casei posed o hartie de mana cu martori neinregistrata in care specifica parintii mei darea acestor bani mie in scopul cumpararii casei ! Sotul nestiind de aceasta hartie , evitand o tensiune la momentul respectiv generata probabil de neincrederea mea fata de el !
Dar nu mi sa raspuns deloc la problema cu masina !
Astept mai multe pareri !!!
Vi s-a raspuns la intrebari. Nu putem sa va spunem concret deoarece fiecare caz e diferit si niciunul dintre noi nu va poate spune ce va decide instanta, asta numai judecatorul va stii dupa judecarea cauzei care e putin complicata. Teoria este clara: bunurile proprii detinute inainte de casatorie nu intra in partaj si nici cele obtinute in urma unei mosteniri chiar daca erati in timpul casatoriei. In rest toate bunurile dobandite de dumneavoastra si sot pe parcursul casatoriei se vor imparti. Nu am inteles daca masina a fost vanduta de sot si v-a spus ca era avariata si a obtinut un pret mic pe ea sau daca era doar o situatie care credeti ca s-ar putea inampla in viitor? Foarte important pt domneavoasta este sa veniti cu cat mai multe probe si martori pt a demonstra in fata instantei cele spuse.
Despre partaj
sindilaru
Buna ziua, ma numesc Valentina si am 22 ani. Parintii mei sunt despartiti de foarte mult timp, mai precis din aproximativ anul 2002 cand tata a plecat in ... (vezi toată discuția)