avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Divort/partaj locuință construită din bani ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Divort/partaj locuință construită din bani moșteniți

Buna seara. Sotul meu are in propietate un pamant pe care la cumparat inainte sa ne casatorim . Dupa ce ne-am casatorit, el a primit 20.000€ de la sora lui in concept de despagubire pentru un apartament mostenit de la mama lor. Cu acei bani a construit casa in care locuim. Intrebarea mea e : in caz de divort , eu am drept la partaj ? Avand in vedere ca din punct de vedere economic eu nu am contribuit la nimic pentru ca locuinta sa construit cu banii primiti ca mostenire. Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Septembrie 2020
valielena, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:28, 27 Septembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
bunurile soților nu devin comune după un timp de la căsătorie, ori au fost așa de la început, ori nu vor fi niciodată doar prin trecerea unui anumit număr de ani de căsătorie.
dacă bunurile au fost dobândite înainte de căsătorie sau cu bani proprii, atunci soțul este îndreptățit la o cotă de 100%.
totuși, munca soției în gospodărie și la creșterea copiilor se consideră aport la căsătorie și cu o apărare corectă ați putea obține si Dvs. o cotă dacă vă aflați în această situație.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca bunul provine din moștenire nu întra la partajul intre soti.
multumesc
multumesc. inteleg ca datorita faptului ca sotul meu a construit casa cu banii primiti de la sora lui, in principiu nu am nici un drept
exact, nu aveti niciun drept.

Dupa ce ne-am casatorit(...) a construit casa in care locuim.

acte sunt la casa ? se poate ca dupa acte, casa sa fie bun comun, insa la partaj, omul dovedeste provenienta banilor si nu veti avea vreun drept. Daca s-a intabulat, solicitati d ela ocpi un buletin de informare si vedeti cum apare ca proprietar.
Drept aveti daca ati contribuit, cu munca de ex, nu neaparat cu bani. Ceva o sulta, cat de mica, tot vi se cuvine, daca aveti vreun aport
Ultima modificare: Duminică, 27 Septembrie 2020
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de propietate ioana-mdav ioana-mdav In calitate de sotie imi pot exercita un drept real sau de propietate privata asupra imobilului (casa de locuit) construita in timpul casatoriei (maiprecis in ... (vezi toată discuția)
Partaj in caz de divort iulia_k iulia_k Daca ma poate ajuta cineva! Sunt casatorita de 3 ani si am un bebelus de cateva zile. Impreuna cu sotul meu detin un apartament cu doua camere cumparat dupa ... (vezi toată discuția)
Bunuri comune fara contributie la achizitionare ana500 ana500 Buna ziua. Ma puteti lamuri daca .... in situatia achizitionarii unui bun imobil (costul casei fiind achitat integral de sot) este obligatoriu sa ma ... (vezi toată discuția)