avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Inchiriere de la firma in insolventa
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Inchiriere de la firma in insolventa

Buna ziua,

Intentionez sa deschid o firma X cu sediul si pct. de lucru inchiriate de la firma Y. Societatea Y are mari probleme financiare si este foarte posibil sa intre in lichidare. In aceasta ultima situatie cum ar trebui sa arate contractul de inchiriere si , in general, care sunt scenariile posibile ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 08:27, 10 Ianuarie 2011
Atat cat nu a intrat in insolventa contractul se poate incheia fara probleme. Este o alta situatie daca societatea a intrat deja in insolventa, deoarece toate actele emanate de la societate trebuie sa aiba girul administratorului judiciar/lichidatorului judiciar.
Preventiv va sfatuiesc sa cautati un alt sediu.
in general, care sunt scenariile posibile ?

1 contractul se deruleaza conform prevederilor stipulate
2 adm judiciar/lichidatorul reziliaza contractul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura insolventa, etape si pasi alecsandes alecsandes Buna Ziua stimati internauti, Am o problema, iar intelegerea buchiilor lege pentru mine (ca inginer) este dificila. Am tot cautat sa aflu intr-un mod ... (vezi toată discuția)
Insolventa - soarta proceselor adiacente nyusziful nyusziful Buna ziua. Am aceasta intrebare: suntem societate in insolventa, avem insa contracte care se deruleaza inca. Unul din ele va trebui reziliat intrucat ... (vezi toată discuția)
Litigiu firma in insolventa Crisbi Crisbi Firma X are o cladire inchiriata pe termen lung la firma Y,ce se intampla cu contractul valid al firmei Y in cazul in care firma X cere insolventa proprie? (vezi toată discuția)