avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Insolventa - soarta proceselor adiacente
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Insolventa - soarta proceselor adiacente

Buna ziua. Am aceasta intrebare: suntem societate in insolventa, avem insa contracte care se deruleaza inca. Unul din ele va trebui reziliat intrucat societatea debitoare fata de noi - careia i am inchiriat un bun imobil, nu mai doreste sa plateasca chiria. Pentru ca nu exista buna credinta, va trebui reziliat pe calea instantei. Intrebarea este, atata vreme cat procedura insolventei este deschisa fata de noi, putem sa incepem actiune pentru reziliere? Sau este vreun impediment ptr noi intrucat suntem in procedura insolventei. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 13:45, 29 Iulie 2013
Dvs. in calitate de reprezentant legal al societatii aflate in insilventa/lichidare NU aveti dreptul sa mai cereti reziliere. In schimb, in mod obligatoriu lichidatorul judiciar va rezolva (are obligatia) aceasta problema.
Situatia dosarului Dvs. de lichidare se poate verifica accesand portalul just.ro, si alegeti tribunalul comercial de la ultimul sediu al societatii. In casuta de cautare introduceti denumirea societatii Dvs.
Pentru informatii complete va rog sa lecturati Legea nr.85/2006. (cred ca si pe acest site este postata !)
Succes !
va multumesc. dar, spre exemplu, putem raspunde notificarilor pe care societatea debitoare ni le trimite, in nume propriu, prin avocat? si de asemenea, daca dorim sa depunem o plangere penala impotriva acestui debitor, care ne-a distrus bunul - proprietate noastra si aici trebuie sa intervina lichidatorul judiciar?
multumesc frumos
mai mentionez de asemenea ca sunt administratorul societatii dar si administrator special
Dvoastra chiar daca sunteti administrator special, nu puteti sa face plangere penala. Asa cum spunea si bestlegis, doar lichidatorul poate lua aceasta decizie. De asemenea orice notificare/adresa primita trebuie adusa la cunstinta lichidatorului.
Pentru a va lamurii care sunt atributiunile dvoastra in perioada de insolventa consultati art. 18, Legea 85/2006.
In primul rand conteaza daca v-a fost sau nu ridicat dreptul de administrare al societatii.
Vorbiti de insolventa nu de faliment ceea ce nu arata daca mai aveti sau nu dreptul de administrare. Daca nu sunteti in faliment si nu v-a fost ridicat dreptul de administrare al societatii, aveti dreptul sa face toate demersurile pentru a recupera creanta dvs. de la societatea debitoare. In caz contrar lichidatorul, care are drept de administrare, va face demersurile pentru recuperarea creantelor.
O insolventa nu implica automat lichidarea societatii, se poate face un plan de reorganizare si implicit se continua activitatea acesteia, fapt pentru care nu se reziliaza contractele in derulare.
In cazul falimentului aceste contracte vor fi reziliate de catre lichidator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare creanta societate in insolventa marianaiacob marianaiacob In anul 2013 am incheiat un contract de prestari servicii cu o societate care era in insolventa inca din anul 2011 si nu ne-a anuntat despre starea acesteia la ... (vezi toată discuția)
Insolventa~~lipsa administrator lilianaG lilianaG cum se procedeaza daca societatea careia i-a fost deschis procesul de insolventa nu are administratorul de gasit,,cum se recupereaza creantele? (vezi toată discuția)
Creanta nascuta dupa intrarea in insolventa nyusziful nyusziful Buna ziua, as avea urmatoarea intrebare: in cazul unei creante nascute dupa deschiderea procedurii insolventei, cum sa procedez? Pe scurt: am emis o factura ... (vezi toată discuția)