avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... perioada acordare somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

perioada acordare somaj

Am incetat raportul de munca pe data de 28.12.2009 si am depus dosarul pe data de 02.02.2010 cand mi s-a stabilit dreptul la indemnizatie de somaj.Atunci mi s-a spus ca voi beneficia de somaj timp de un an de zile,insa in luna noiembrie 2010 cand am fost la AJOFM pt.viza mi s-a spus ca beneficiez de inca 3 luni in plus respectiv pana indata de 02.05.20011.Daca ma puteti lamuri, legal cat timp pot beneficia de somaj, fiindca nu stiu pe cine sa mai intreb.Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: bader , utilizator 17:19, 10 Ianuarie 2011
1. Deoarece vi s-au stabilit drepturile de indemnizatie de somaj cu 28.12.2009 ati intrat sub incidenta OUG 28/2009 care prelungeste perioada de somaj indemnizat cu 3 luni.
2. Cel mai bine era sa intrebati la Agentia de Somaj care v-a stabilit dreptul la indemnizatie.
3. Dvs. ce nedumerire aveti? Vi se pare ca ati primit prea multe luni de somaj sau ce?
Multumesc pt raspunsul prompt,am intrebat inainte la AJOFM si am primit raspunsuri diferite si anume ca de la data stabilirii indemnizatiei de somaj,cea trecuta pe carnetul de somer respectiv 02.02.2010 se acorda somaj un an de zile si cealalta varianta ca se ia in cosiderare data incetarii raportului de munca respectiv 28.12.2009 care asa cum ati spus si dvs. intra sub incidenta OUG 28/2009.
Ma intereseaza cat timp voi primi somaj fiindca nu am alta sursa de venit si am posibilitatea sa lucrez doar din luna aprilie
1. OUG 28/2009 spune:
Art. 1. - (1) Prin derogare de la dispozitiile art. 39 alin. (1) si art. 40 din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurãrilor pentru somaj si stimularea ocupãrii fortei de muncã, cu modificãrile si completãrile ulterioare, pentru persoanele care se încadreazã în una dintre situatiile prevãzute la art. 17 din Legea nr. 76/2002, cu modificãrile si completãrile ulterioare, pânã la data de 31 decembrie 2009, perioada de acordare a indemnizaþiei de somaj, stabilitã în conditiile legii, se prelungeste cu 3 luni.
(2) Pentru somerii care beneficiazã de indemnizatie de somaj la data intrãrii în vigoare a prezentei ordonante de urgentã, perioada de acordare se prelungeste cu 3 luni de la data pânã la care a fost stabilit dreptul respectiv.
(3) Pentru somerii pentru care, la data intrãrii în vigoare a prezentei ordonante de urgenta, plata indemnizatiei de somaj este suspendata în conditiile legii, la data repunerii în plata a dreptului la indemnizatia de somaj, perioada de acordare a indemnizatiei de somaj, stabilitã în conditiile legii, se prelungeste cu 3 luni.

2. S-ar putea ca Agentia de Somaj sa fi primit instructiuni cum sa procedeze in cazuri ca al dvs. Ar fi bine sa beneficiati de indemnizatie de somaj pana in luna mai 2011.
Luna aceasta in 24 voi merge pt viza si o sa intreb din nou, luand in considerare si cele aflate de la dumnevoastra.Inca odata va multumesc si va doresc sanatate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungirea somajului cu 3 luni alexaalexandra alexaalexandra Buna ziua,ajutati-ma va rog.Am beneficiat de somaj din data de 01.07.2008-01.01.2009 dar dupa 4 luni de somaj am intrerupt ptr.ca am intrat in concediu de ... (vezi toată discuția)
Prelungire somaj cu 3 luni ioanstefan ioanstefan Buna ziua, Am inceput somajul in august 2009 si in august 2010 (luna viitoare) imi expira cele 12 luni de care beneficiez. Spuneti-mi va rog, in situatia de ... (vezi toată discuția)
Somaj ana_lucia ana_lucia daca somajul se termina in luna martie,acum cu noile reglementari se mai prelungeste?contributia era de 5 ani si 2 luni.indemnizatia se mai primeste si 1 zi in ... (vezi toată discuția)