avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Prelungirea somajului cu 3 luni
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Prelungirea somajului cu 3 luni

Buna ziua,ajutati-ma va rog.Am beneficiat de somaj din data de 01.07.2008-01.01.2009 dar dupa 4 luni de somaj am intrerupt ptr.ca am intrat in concediu de maternitate,anul acesta pe 26.01.2011 dupa terminarea concediului de maternitate am fost sa-mi iau si restul de somaj care mi-a ramas de 2 luni si am constatat ca mie nu mi s-a prelungit cu inca 3 luni ca la restul lumii.Eu nu beneficiez de aceasta prelungire?AJUTATI-MA VA ROG
Cel mai recent răspuns: alexaalexandra , utilizator 19:45, 23 Martie 2011
1. Este vorba de OUG 28/2009 care a fost modificata de Legea 268/2009:
Art. 1
(1) Prin derogare de la dispozitiile art. 39 alin. (1) si art. 40 din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurãrilor pentru somaj si stimularea ocupãrii fortei de muncã, cu modificãrile si completãrile ulterioare, pentru persoanele care se încadreazã în una dintre situatiile prevãzute la art. 17 din Legea nr. 76/2002, cu modificãrile si completãrile ulterioare, pânã la data de 31 decembrie 2009, perioada de acordare a indemnizaþiei de somaj, stabilitã în conditiile legii, se prelungeste cu 3 luni.

(2) Pentru somerii care beneficiazã de indemnizatie de somaj la data intrãrii în vigoare a prezentei ordonanee de urgentã, perioada de acordare se prelungeste cu 3 luni de la data pânã la care a fost stabilit dreptul respectiv.

(3) Pentru somerii pentru care, la data intrãrii în vigoare a prezentei ordonante de urgenta, plata indemnizatiei de somaj este suspendata în conditiile legii, la data repunerii în plata a dreptului la indemnizatia de somaj, perioada de acordare a indemnizatiei de somaj, stabilitã în conditiile legii, se prelungeste cu 3 luni.

2. Mergeti la Agentia de Somaj cu acest text de lege si spuneti ca aveti dreptul la prelungirea cu 3 luni deoarece dvs. va incadrati la art.1(3) din OUG 28/2009, modificata de Legea 268/2009.
VA MULTUMESC DIN SUFLET PENTRU RASPUNS,TOATA STIMA SI RESPECTUL MEU.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire somaj g_p g_p Pot beneficia de prelungirea somajului cu 3 luni daca la momentul aparitiei Ordonantei aveam somajul suspendat pentru concediu de crestere copil si l-am reluat ... (vezi toată discuția)
Somaj anghelgeorgiana anghelgeorgiana dupa 2 ani si jumatate vechime la cate luni de somaj am dreptul?si din somaj pot iesi in concediu de cresterea copilului si sa primesc indemnizatia? (vezi toată discuția)
Perioada acordare somaj bader bader Am incetat raportul de munca pe data de 28.12.2009 si am depus dosarul pe data de 02.02.2010 cand mi s-a stabilit dreptul la indemnizatie de somaj.Atunci mi ... (vezi toată discuția)