Pot beneficia de prelungirea somajului cu 3 luni daca la momentul aparitiei Ordonantei aveam somajul suspendat pentru concediu de crestere copil si l-am reluat cu 30.12.2009?
Art.1 (3) Pentru somerii pentru care, la data intrãrii în vigoare a prezentei ordonante de urgenta, plata indemnizatiei de somaj este suspendata în conditiile legii, la data repunerii în plata a dreptului la indemnizatia de somaj, perioada de acordare a indemnizaþiei de somaj, stabilitã în conditiile legii, se prelungeste cu 3 luni.
2. Asadar aveti dreptate, se prelungeste perioada de somaj cu 3 luni.
Va multumesc pt raspuns. Vroiam sa vad daca am dreptate pt ca cei de la AJOFM Bv mi-au spus ca nu beneficiez de aceasta prelungire, deoarece am intrat in somaj din 01.10.2007 si nu conteaza ca l-am avut avut suspendat pana in 29.12.2009. Am depus insa o cerere prin care cer sa-mi motiveze acest refuz si dupa aceea va urmez sfatul, acela de a-i actiona in contencios administrativ.
Perioada acordare somaj
bader
Am incetat raportul de munca pe data de 28.12.2009 si am depus dosarul pe data de 02.02.2010 cand mi s-a stabilit dreptul la indemnizatie de somaj.Atunci mi ... (vezi toată discuția)