avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... prelungire somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

prelungire somaj

Pot beneficia de prelungirea somajului cu 3 luni daca la momentul aparitiei Ordonantei aveam somajul suspendat pentru concediu de crestere copil si l-am reluat cu 30.12.2009?
Cel mai recent răspuns: g_p , utilizator 14:58, 24 Aprilie 2010
1. Legea 268/2009 modifica OUG 28/2009 astfel:

Art.1 (3) Pentru somerii pentru care, la data intrãrii în vigoare a prezentei ordonante de urgenta, plata indemnizatiei de somaj este suspendata în conditiile legii, la data repunerii în plata a dreptului la indemnizatia de somaj, perioada de acordare a indemnizaþiei de somaj, stabilitã în conditiile legii, se prelungeste cu 3 luni.

2. Asadar aveti dreptate, se prelungeste perioada de somaj cu 3 luni.
Va multumesc pt raspuns. Vroiam sa vad daca am dreptate pt ca cei de la AJOFM Bv mi-au spus ca nu beneficiez de aceasta prelungire, deoarece am intrat in somaj din 01.10.2007 si nu conteaza ca l-am avut avut suspendat pana in 29.12.2009. Am depus insa o cerere prin care cer sa-mi motiveze acest refuz si dupa aceea va urmez sfatul, acela de a-i actiona in contencios administrativ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungirea somajului cu 3 luni alexaalexandra alexaalexandra Buna ziua,ajutati-ma va rog.Am beneficiat de somaj din data de 01.07.2008-01.01.2009 dar dupa 4 luni de somaj am intrerupt ptr.ca am intrat in concediu de ... (vezi toată discuția)
Perioada acordare somaj bader bader Am incetat raportul de munca pe data de 28.12.2009 si am depus dosarul pe data de 02.02.2010 cand mi s-a stabilit dreptul la indemnizatie de somaj.Atunci mi ... (vezi toată discuția)
Prelungirea perioadei de acordare a indemnizatiei de somaj demnitate demnitate Am primit 12 luni indemnizatia de somaj cu o intrerupere de 3 luni incepand cu noiembrie 2009,in martie se termina cele 12 luni. Se mai poate prelungi inca ... (vezi toată discuția)