avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Detasare privat- public- Riscuri pentru angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Detasare privat- public- Riscuri pentru angajator

Buna ziua. Situatia mea arata cam in urmatorul fel. Fusesem angajata la o firma pe o per. determinata de 2 luni si am fost anuntatat ca nu mi se va prelungi contractul. Ma pregateam pt. somaj, cand m-am gandit sa iau legatuyra cu fostul meu angajator, o institutie a admin. centrale, care s-a oferit sa ma primeasca inapoi de la acel angajator, cu detasare pe 6 luni. Pentru asta, actualul meu angajator trebuie sa-mi prelungeasca contractul de munca cu 6 luni.
Eu stiu ca in cadrul institutiilor detasari se tot fac, mai ales de cand angajarile sunt inghetate. Angajatorul meu actual insa, pare destul de reticent la idee, fiindca nu s-a mai confruntat cu situatia. Spune ca el isi asuma toate riscurile daca angajatorul la care sunt detasata nu-si face datoria fata de mine.
Pe de alta parte, eu nu stiu sa se fi intamplat asa ceva. La angajatorul la care esti detasat nu semnezi un alt contract de munca? Stiu c aipotetic exista riscuri, ca in orice, dat practic trebuie sa existe niste argumente convingatoare.
Pe scurt, ce argumente ar trebui sa folosesc eu cu actualul meu angajator, astfel incat sa il conving sa-mi acorde detasarea, si sa nu ma duc direct in somaj?
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie somaj - contract perioada determinata mari.a mari.a Buna seara, Am nevoie de ajutorul dumneavoastra: Unui angajat i s-a incetat contractul de munca urmand sa plece in somaj, in data de 20 septembrie. Insa ... (vezi toată discuția)
Detasare ContSters146823 ContSters146823 Ultima practica in institutiile statului este lucrul cu personal detasat de la alte unitati, societati, s.a. Personalul detasat are incheiat un C.I.M. cu ... (vezi toată discuția)
Detasare- demisie Miha284 Miha284 Buna ziua, Sunt detasata de la o Asociate ONG(privat), unde am CIM, la un Club Sportiv(stat).Detasarea se face tot la 6 luni.Cand se termina cele 6 luni, ... (vezi toată discuția)