Societatea a fost infiintata in 2002, a functionat ca microintreprindere si platit impozit pe venit, a inregistrat vectorul fiscal, declaratia 010 ca atare, a platit ulterior pana in 09.2010, impozit forfetar.
Intrebari:
1. Trimestrul IV 2010 se plateste impozit pe venit sau profit? Trecerea de la micro la impozitarea forfetara a fost facuta automat si nu s-a facut declaratie de mentiune pentru aceasta.
2.Actuala declaratie 010 ar trebui data din nou pentru obtiunea de micro si impozitare pe venit? Initial a fost inregistrata micro, schimbata automat, acum se revine tot automat sau se face cerere de mentiune?
Societatea intruneste celelate conditii de micro (nr.angajati, plafon venit).
1.pentru trim IV se plateste impozit pe profit, deoarece in urma introducerii impozitului forfetar toate societatile au devenit platitoare de impozit pe profit si dvs a-ti declarat in declaratiile celor 3 trimestre anterioare impozit pe profit !
2.declaratia 010 pentru a reveni la statutul de platitor de impozit pe venit(micro) trebuie depusa pana in 31 ianuarie 2011,atentie , nu se revine automat !
Multumiri! Banuiam si asa mi se parea logic, voiam sa fiu sigura! O saptamana buna in continuare!
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Declaratia 101
cod1
Buna cred ca am facut o greseala am trimis electronic decl.100 pe trimestrul 4 /2012 dar fara suma va intreb daca este o problema grava si cand trebuie sa ... (vezi toată discuția)