avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA in impas
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA in impas

buna seara.sunt pfa,iar sotul meu lucreaza.sunt coasigurat la casa de sanatate prin el.trebuie sa-mi platesc si eu individual la cnsas?am pfa-ul de 5 ani si pana acum nu am platit,dar s-au schimbat legile si nu stiu cum trebuie sa procedez in continuare.multumesc
Cel mai recent răspuns: Popu , utilizator 22:44, 18 Ianuarie 2011
Daca aveti PFA trebuie sa platiti CASS. Asa a fost si pana acum, asa va fi si dupa ultimele modificari legislative.
si eu sunt pfa si trebuie neaparat sa mergeti la casa de sanatate sa platiti contributia de 5.5% si facultativ 0,85% pentru concedii medicale. am fost si eu si m-au pus sa platesc din urma, trebuie sa mergeti cu acte justificative sa verifice pe ultimii 5 ani si daca nu ati platit veti plati cu majorari. eu asa am patit insa macar acum am ajuns la zi.
taxa se plateste trimestrial.
va rog sa ma lamuriti.
CASS=?
CNSAS=?
eu la casa de pensii am platit si platesc,ma refer la asigurarea de sanatate.nu conteaza ca sunt asigurata prin sot,adica coasigurat?
pt crm83...aoleu..cam cat ai platit si pe cat timp?ca sa-mi fac o idee.multumesc
CASS - contributia la sanatate
CAS - contributia la casa de pensii

CNSAS - consiliul national pentru studierea arhivelor securitatii :)).

Nu conteaza ca sunteti asigurat prin sot, bunic, matusa. Pentru veniturile obtinute ca pfa se plateste CASS.

Vezi plati in functie de veniturile obtinute. Oricum cel putin ca pentru salariu minim pe economie. Deci minim 400 de lei pe an.Adica minim 2000 lei contributia si
1500 majorari.

Alte discuții în legătură

Asigurare de sanatate chance1 chance1 Buna ziua! Am inteles ca fratele meu (fara loc de munca, care se afla in intretinerea mea)nu poate fi coasigurat in sistemul public de sanatate. Daca ar ... (vezi toată discuția)
Contributia cas in cazul in care am si venituri din cedarea folosintei bunurilor danielamaria danielamaria Buna, am aflat ca trebuie sa platesc ca persoana fizica (nu pfa) 5,5% din veniturile din chirii la asigurarile de sanatate . Este o suma destul de mare avand ... (vezi toată discuția)
Contributie cnas Floryns Floryns Buna ziua. Am si eu cateva intrebari legate de contributiile catre CAS, CNSAS, contributiile catre stat si voi incepe cu problema principala. Am 23 de ani, ... (vezi toată discuția)