buna ziua, socrul meu a murit de curand si situatia este urmatoarea:
are in posesie un teren intravilan de 20.000 m patrati, (cu inca 2 surori) si aparatmentul in care locuia cu familia,el, sotia, si doi copii de 26 respectiv 28 ani.
am inteles ca in primele 6 luni de la deces intocmirea actelor este ''mai ieftina''. am vrea sa intelegm exact de ce acte avem nevoie si ce costuri implica acestea, ca pe viitor sa nu fie probleme intre frati, sau intre frati si mama.multumesc anticipat
-certificat de deces
-certifiate de naștere și căsătorie - defunct, soție, copii
-actele de proprietate
-declarații de coproprietate de la surorile defunctului, în ceea ce privește terenul.
-certificate de atestare fiscală-de la primăriile pe raza cărora sunt situate imobilele, terenul și apartamentul
-extras de carte funciară - se ocupă notarul, completați doar o cerere
-buletine
-2 martori cu buletinele
Actele nu sunt mai ieftine dacă se fac în termen de 6 luni de la deces. Ãsta e termenul în care trebuie exprimată opțiunea succesorală, dacă vrei sau nu parte după defunct.
Ca să aflați suma ce trebuie plătită prezentați actele unui notar public din circumscripția judecătoriei unde a avut defunctul ultimul domiciliu.
Dacă nu dispun de resursele necesare pentru a dezbate succesiunea acum soția și copiii să facă declarații de acceptare în termenul de 6 luni. Astfel nu vor mai avea niciun fel de probleme, nici între ei nici cu surorile defunctului, indiferent când se va dezbate succesiunea.
Succesiune...
Georgian2all
Buna ziua!
Revin pe site cu o noua problema. Fina parintilor mei a depus la notar actele pentru dezbaterea succesiunii dupa tatal sau; care a decedat acum 2 ... (vezi toată discuția)
Succesiune
ynna
buna ziua, va rog mult a ma ajutati, am o speta:
in urma decesului lui A (in anul 2000) a ramas un imobil si teren aferent; mostenitorii sunt B,C,D - copii ... (vezi toată discuția)