buna seara! sunt medic si am dat doua interviuri pentru angajare.
primii mi-au oferit salariul minim pe contract de munca plus restul de bani ca PFA, spunandu-mi ca ei platesc cei 16% pentru acesti din urma bani. la intrebarea mea daca doar atat se plateste ca PFA au spus ca da, ca au experienta in domeniu.
ceilalti au spus ca imi platesc intregul salariu sub forma de PFI. ca ei se ocupa cu plata tuturor impozitelor pentru acesti bani si ca eu nu am nmimic de pierdut fata de un contract individual de munca. nu stiu exact ce impozite se platesc pentru PFI dar m-ar interesa daca se platesc pensii, somaj, sanatate, 16%...?
vreau doar ca peste nu stiu cati ani sa nu vina statul sa-mi ceara banii din urma. mentionez ca e vorba de doua clinici private destul de mari din Bucuresti
va multumesc
m-am lamurit intre timp. se pare ca PFA platesc, pe langa cei 16% impozit pe profit, doar inca 5.5% contributia la sanatate. conform noii legi a pensiilor, PFA care are si un contract individual de munca este scutit de plata contributiei pentru pensii din venitul castigat pe PFA, iar contributia la somaj nu se plateste.