Ma adresez si eu mintilor mai luminate decat a mea, pt ca sunt intr-o ceata teribila.
Dupa bulversarea din august, eu nu am mai inteles daca si ce anume trebuie sa platim noi, PFA-urile.
Pe scurt: sunt angajata la o firma, iau un salariu pe cartea de munca, dar sunt si PFA pentru ca acea firma sa justifice plata comisioanelor fata de mine.
Asadar, dandu-mi un salariu pe cartea de munca, firma plateste pt mine toate contributiile .
Intrebare intrebatoare: ce mai este cu contractele cu CAS, Somaj samd care
ne-au amarat zilele in august? Eu nu am facut niciun contract, pt ca tot ce am aflat din zeci de surse au fost informatii contradictorii- ca trebuie ( ziceau cativa), ca nu trebuie( ziceau mai multi).
Rugaminte mare: nu imi trimiteti link- "citeste Ordonanta nu-stiu-care......", ca nu inteleg nimic. Puteti sa imi trimitei si link, dar sa imi explicati ca unui copil mic.
Nu ma pricep la chestiuni de genul asta, scuze pt ignoranta.
Daca cineva ma poate" lumina", ii multumesc anticipat.
Inainte de 1 iulie 2010, plateam 16% impozit ai atat. Spuneti ca acum trebuie sa platim si contributia la sanatate? Deci sa facem un contract cu CASMB? Multumesc.
Cu "16% impozit si atat" sunteti in afara legii. Contributia la sanatate a fost dintotdeauna obligatorie. Sa va asteptati la o somatie de plata din partea CASMB.
Mergeti la CASMB si clarificati-va problemele.
Contributia la pensie iarasi e obligatorie, cu exceptia in cazurilor in care sunteti pensionar sau aveti venituri din salarii(varianta scurta).
Merci frumos, "grandanat", sper sa rezolv fara penalitati. Oricum, sa recunoastem ca e abuziva contributia, pt ca si firma,care imi plateste un salariu, contribuie la sanatate.
Dar asta e, cu cine sa ne luptam? Cu morile de vant?
Toate bune.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Pfa si pfi
dragos79
buna seara! sunt medic si am dat doua interviuri pentru angajare.
primii mi-au oferit salariul minim pe contract de munca plus restul de bani ca PFA, ... (vezi toată discuția)