avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... legea nr. 544/2001- actiune in urma refuzului ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

legea nr. 544/2001- actiune in urma refuzului comunicarii informatiilor

legea nr 544/2001
ART. 22
(1) În cazul în care o persoanã se considerã vãtãmatã în drepturile sale, prevãzute în prezenta lege, aceasta poate face plângere la secþia de contencios administrativ a tribunalului în a cãrei razã teritorialã domiciliazã sau în a cãrei razã teritorialã se aflã sediul autoritãþii ori al instituþiei publice. Plângerea se face în termen de 30 de zile de la data expirãrii termenului prevãzut la art. 7.

sa intelege de aici ca nu mai trebuie plangere prealabila? se intelege de aici, ca daca nu face actiune in termen de 30 de zile, de la expirarea termenului, nu mai are drept sa faca actiune?
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 07:35, 10 Ianuarie 2011
Art. 21, alin. 2 reglementeaza reclamatia care se face catre conducatorul institutiei impotriva refuzului persoanei desemnate pentru aplicarea legii 544/2001, iar apoi urmeaza formularea actiunii la instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Organigrama anton981 anton981 Buna ziua . As dori sa stiu daca organigrama unei companii de stat , la care am fost angajata este secreta sau o pot solicita in baza legii 544/2001 . Sunt ... (vezi toată discuția)
Acces informatii publice ContSters42601 ContSters42601 Buna ziua,in legea 544/2001 ,,Art. 22.1) In cazul in care o persoana se considera vatamata in drepturile sale, prevazute in prezenta lege, aceasta poate face ... (vezi toată discuția)
Pot contesta in instanta raspunsul primit de la o institutie publica? darria13 darria13 Am facut o adresa catre o institutie publica pentru a lamuri o situatie in care ma aflu. Am primit un raspuns ambiguu. Pot contesta acest rapuns in instanta? (vezi toată discuția)