Buna,ma numeac Alin si am lucrat in anul scolar 2009-2010 ca profesor,si am facut naveta cu masina personala timp de 1 an aproximativ 190km pezi,distanta dintre localitatea de domiciliu si servici fiind de aproximativ 95 km.
Desi am depus lunar dcumentele prevazute de lege nici pana astazi nu am primit nici un leu din banii de naveta,pe motiv ca nu sunt bani.sindicatul nu a facut nimic ,au spus ca au intentat proces,
dar ca banii se vor primi abia prin 2012 in mai multe transe ca nu sunt bani.
Va intreb pe dumneavoastra ce ma sfatuiti sa fac ca sa mi recuperez acesti bani,sa dau in judecata primaria sau consiliul local,am inteles de la alti colegi ca procesul se cistiga pentru ca exista baza legala,dar ca banii tot nu se primesc pentru ca, primariile refuza sa puna in aplicare hotarirea instantei pe motiv ca nu sunt bani.Ce pot face in aceasta situatie,credeti ca pot cistiga procesul cu autoritatile si ca imi pot primi banii?lcam ce costuri are deschiderea unui asfel de proces?,cat ar putea sa dureze?din aceasta suma daca o primesc se vor taia 25%?cit de greu este sa obtin banii de la autoritati,am vreo sansa sa-i execut silit daca hotararea instantei este definitiva si irevocabila?
Alta problema este faptul ca am vazut pe siteul primariei calculul sumelor pentru luna septembrie si imi era alocata suma de 600 lei in timp ce conform legii mi se cuveneau aproximativ 1200 lei.Cum se calculeaza suma respectiva cum scrie legea su cum vrea primaria?
Metionez ca nu am avut posibilitatea sa locuiesc in chiriei orasul respectiv si nici sa folosesc transportul public pentru ca era mai scump si nici nu aveam mijloace de transport care sa mi permita sa ma incadrez in program.
Va multumesc.
Potrivit statutului, daca pe respectiva ruta exista mijloc de transport in comun vi se deconteaza c/val abonamentului lunar pe acea ruta. Decontarea transportului cu masina personala se face doar daca nu exista mijloc de transport in comun.
Cu privire la actionarea in judecata, daca ati fost parte in dosarul dintre sindicat si autoritatea locala, nu puteti actiona din nou separat .... exista autoritate de lucru judecat .... s-ar emite practic 2 hotarari judecatoresti care ar stabili pentru dumneavoastra o dublare a sumei cuvenite.