avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nelamurire
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nelamurire

Buna seara,

Fiind un simplu angajat(sistem privat) si terminand facultatea (in domeniul respectiv) nu ar trebui sa-mi mareasca salariul?
Daca , intr-adevar, este adevarat, cu cat ar trebui (net/brut).
Multumesc frumos !
Cel mai recent răspuns: GRIGORE TANIA , Consilier juridic 08:51, 11 Ianuarie 2011
În România actul normativ care reglementează raporturile individuale
de muncă este Legea 53/2003 - Codul muncii, cu modificările şi completările ulterioare.
Recrutarea, selectarea şi angajarea, reprezintă activitatea de identificare a persoanelor care întrunesc cel mai bine cerinţele generale şi specifice ale postului şi constituie un atribut exclusiv al angajatorului, cu respectarea legislaţiei în vigoare.
Dumneavoastră aţi fost angajat pe un post corespunzător studiilor medii. Conform reglementarilor în vigoare, angajatorul nu este obligat să vă treacă pe un post corespunzător pentru studii superioare, dacă acest post nu se regăseşte în organigrama întreprinderii si daca nu aţi fost trimis la şcolarizare din iniţiativa angajatorului si pe cheltuiala acestuia. De mentionat ca, promovare se face pe baza de competente, chiar daca lucraţi în mediu privat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu minim ContSters103795 ContSters103795 care este salariul minim al unui angajat cu studii superioare intr-o societate privata ? (vezi toată discuția)
Recuperare diferenta cm Elena Catalina Elena Catalina Sunt angajata la o firma privata de la inceputul anului, cu CM si am 670 lei net, in conditiile in care sunt licentiata si am functia de manager ( si aceste ... (vezi toată discuția)
Salariul minim studii superioare mihaitudor mihaitudor cat este salariul minim pentru absolventii de studii superioare? Colegiul Universitar de 3 ani este considerat ca studii superioare la calculul salariului ... (vezi toată discuția)