avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1237 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reziliere contract de inchiriere1
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reziliere contract de inchiriere1

Buna ziua,

Am rugamintea sa ma sfatuiti in legatura cum se procedeaza in legatura cu rezilierea unui contract de inchiriere imobil la initiativa proprietarului.Am un imobil inchiriat pe durata de 1 an si am constatat ca chiriasul are restante la intretinere si plata utilitatilor , restante care depaasesc nivelul garantiei depuse initial.
In contract am stipulat ca daca se constata acest lucru conatrctul poate fi reziliat unilateral de catre proprietar.

Am incercat sa il avertizam ca putem rezilia contractul inainte de termen daca nu isi achita pana la sf lunii datoriile si a fost f ofensat ca am precizat lucrul acesta si l-a luat ca amenintare si a invocat motive fara nici o legatura cu neplata datoriilor.

Tinand cont de cele prezentate, puteti sa imi spuneti care sunt pasii care trebuie urmati pentru reziliere?(documente de incheiat, martori?
.In cazul in care chiriasul se opune sa paraseasca imobilul la data la care ii comunicam, inainte de termen, cum se procedeaza?

Va multumesc anticipat

Ana
Cel mai recent răspuns: oanava , utilizator 02:14, 11 Ianuarie 2011
Pentru rezilierea contractului de inchiriere trebuie sa va adresati instantei de judecata, dat fiind faptul ca el refuza predarea spatiului.
La actiunea de reziliere contract si evacuare va trebui sa faceti dovada ca a incalcat prevederile contractului, ca va produce prejudicii si astfel sunt incidente dispozitiile privind rezilierea si evacuarea.
Va multumesc pentru raspuns.

Daca in contract este prevazut ca acesta poate fi reziliat de proprietar in cazul neplatii cheltuielilor de intretinere, nu e de ajuns ca proprietarul sa preia imobilul ? Dovada nerespectarii contractului este soldul facturilor de utilitati.

Deci noi ca proprietari nu avem dreptul sa intram in imobil si sa eliberam casa chiar daca chiriasul nu permite?ce putem face sa ii permitem sa stea bine merci in continuare si sa consume gaz,lumina fara sa plateasca nimic pana instanta va decide ?

Va multumesc

Ania

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract de inchiriere bf03 bf03 Sunt proprietarul unui imobil pe care am dat in chirie unei firme care are in prezent si sediul social pe adresa respectiva. De 4 luni nu si-a achitat ... (vezi toată discuția)
Cerere evacuare chirias pentru neplata chiriei adriannn adriannn Buna ziua. Daca printr-o actiune in evacuare a chiriasului solicit numai evacuarea acestuia nu si plata facturilor restante, atunci taxa de timbru este de 10 ... (vezi toată discuția)