avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... casatorie cu un cetatean strain
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

casatorie cu un cetatean strain

va rog sa ma lamuriti in legatura cu urmatoarea situatie:
o persoana de cetatenie romana s-a casatorit cu un cetatean strain, indian.
casatoria a avut loc in india si s-a inregistrat doar acolo.
in romania nu s-a inregistrat.
apoi a avut loc un divort care s-a pronuntat tot in india.
fata de statul roman aceasta persoana cum figureaza ?
ce ar trebui sa faca in situatia in care s-ar casatori in romania cu un roman ?
ar trebui sa declare ca a fost casatorita in india ?
Cel mai recent răspuns: lani , utilizator 19:14, 31 Martie 2011
Trebuie transcrisa casatoria din India la starea civila din localitatea de domiciliu a persoanei cu cetatenia romana sau la ambada Romaniei in New Delhi, in vederea producerii efectelor juridice.
In ce priveste certificatul de divort pronuntat in India, va trebuie exequatur.
Cel mai bine este sa apelati la un avocat pentru a va ajuta cu procedura in Romania.
In caz contrar, adica in lipsa acestor proceduri nu va puteti casatori in Romania. Intreaga procedura poate dura cateva luni.
va multumesc pt.informatii dar mai am o observatie.
cand am incercat sa inregistram casatoria in romania ni s-a cerut pe actul original apostila de la haga si nici o institutie din india nu stia despre ce este vorba inclusiv ambasada romaniei.
prin urmare nu am reusit sa inregistram casatoria in romania.
ce inseamna de fapt transcrierea casatoriei ?
Ma mir ca cei de la Ambasada Romaniei nu stiau de apostila de la Haga.
Pentru ca o persoana din Romania casatorita cu un cetatean roman/strain in strainatate sa obtina o recunoastere juridica a casatoriei incheiate in strainatate, este nevoie sa transcrie certificatul de casatorie emis in strainatate in registrele de stare civila romanesti. IN caz contrar acea persoana apare necasatorita in registrele de stare civila din Romania.
Oricare din actele de stare civila se apostileaza la Patiala House in New Delhi dupa ce in prealabil au fost vizate la Home Office Department in statul unde au fost eliberate si supervizate de Ministerul de Externe din Delhi.
va deranjez din nou cu o intrebare legata de subiectul care l-am deschis.
persoana care a fost casatorita cu un cetatean strain intre timp a divortat.
divortul s-a pronuntat in india.
daca se va casatori in romania ce statut va trebui sa declare la starea civila avand in vedere ca nici casatoria nici divortul nu apar inregistrate in romania.
va intreb acest lucru deoarece nu vreau sa existe vreo declaratie neconforma cu realitatea.
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort certatean romana si cetatean indian riana2004 riana2004 Buna ziua, Sunt casatorita cu cetatean indian de vreo 5 ani si de 3 ani eu locuiesc in Romania si el in India. Tot de 3 ani nu mai suntem impreuna.Ne-am ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu un indian Bunty Bunty Ma numesc Alina acuma sunt in India si as vrea sa ma casatoresc cu un indian la ambasada din delhi am sunat si am vorbit cu conslatarul mi-a spus ca nu mai are ... (vezi toată discuția)
Divort anglia blackpool blackpool Buna ziua. Sunt casatorita cu un cetatean britanic, casatoria a fost efectuata la Cluj. Divortul nostru se va pronunta pe data de 8 mai. Cand ne-am ... (vezi toată discuția)