avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort certatean romana si cetatean indian
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort certatean romana si cetatean indian

Buna ziua,
Sunt casatorita cu cetatean indian de vreo 5 ani si de 3 ani eu locuiesc in Romania si el in India. Tot de 3 ani nu mai suntem impreuna.Ne-am casatorit in India.Eu am transcrist certificatul de casatorie in Romania si vreau sa divortez. Pot divorta in Romania chiar daca el nu o sa fie prezent niciodata la Judecatorie ? Pentru ca nu o sa vina sigur ,deoarece necesita bani si nu isi permite si nici eu nu imi permit acum sa merg in India sa pot divorta ..
Ultima modificare: Miercuri, 27 Mai 2015
riana2004, utilizator
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 15:25, 28 Mai 2015
In principiu, divortul se pronunta de catre o instanta a locului (tarii) unde s-a inregistrat casatoria.
Eventual angajati un avocat in India caruia sa-i dati o procura de reprezentare pt. divort in India.
Luati legatura cu Ambasada Indiei la Bucuresti precum si cu Ambasada/Consulatul Romaniei in India - New Delhi si ulterior angajati un avocat in Romania.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Mai 2015
legalmgm, utilizator
Se poate divorta si in Romania dupa parerea mea.
Faptul ca nu vine la judecata nu impiedica desfasurarea procesului dar faptul ca citarea lui nu se poate face sau va ajunge cu mare intarziere va cauza sigur probleme.

Trebuie sa cunoasteti adresa lui ca sa fie citat.
Ii cunoasteti adresa unde locuieste?

Daca el vrea sa divorteze se poate aranja sa aiba avocat angajat si lucrurile se vor simplifica foarte mult.
Tinand cont de faptul ca aveti in posesie un certificat de casatorie romanesc obtinut in urma transcrierii certificatului eliberat de autoritatile indiene puteti solicita divortul la instanta de judecata de la locul dvs., de domiciliu. Sotul dvs. poate da o declaratie la un notar din India care are apostila de la Haga prin care sa va dea acordul scris ca doreste sa divortati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie cu un cetatean strain lani lani va rog sa ma lamuriti in legatura cu urmatoarea situatie: o persoana de cetatenie romana s-a casatorit cu un cetatean strain, indian. casatoria a avut loc in ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu cetatean indian,in india yo44 yo44 Buna ziua, Ma poate ajuta cineva,poate din experienta,sau poate ca stie carei autoritati romane sau indiene sa ma adresez.Eu sunt cetatean roman si doresc ... (vezi toată discuția)
Casatorie cetatean indian Selena2017 Selena2017 Buna ziua,incerc sa ma casatoresc cu un cetatean indian de un an de zile si nu reusesc. Am fost in India sa ne casatorim si nu am reusit,ne-au cerut foarte ... (vezi toată discuția)