avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie desfiintare post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie desfiintare post

Decizia de concediere trebuie sa contina motivele de fapt si de drept ce au stat la baza concedierii
In ceea ce priveste motivele de fapt, se spune ca decizia nu poate fi completata cu acte extrioare: note, constatari, referate.
In cazul desfiintarii, considerati ca este suficienta mentiunea:
avand in vedere hotararea administratorului privind reorganizarea activitatii si desfiintarea locului de munca ocupat de salariat
sau ar trebui sa detaliez desfiintarea in fapt

Ma puteti ajuta cu un model decizie de concediere ca urmare a desfiintarii postului?
Cel mai recent răspuns: Cerena , utilizator 10:37, 6 Aprilie 2010
eu nu aveam ce face stiam ca firma merge rau si trebuia sa faca disponibilizari pe multi i-au obligat sa isi dea demisia iar la cei ce nu aveau ce sa le faca i-a concediat dar acum am aflat de la foste colege ca vor sa faca angajari si nu mi se pare corect daca aveai nevoie de personal de ce l-ai concediat?......cam deasta deabia acum ma interesez oricum abia pe data de 30 martie s-a incheiat contractul cu ei
Vad ca multi consilieri de aici sunt intr-o grava eroare. Chiar daca codul muncii nu prevede pentru concedierea individuala interzicerea angajarii ulterioare pe acel post, CCMUN prevede expres interzicerea acestui lucru: art.82 din CCMUN si art. 66 codul muncii:

"Art. 82. - (1) Unitatea care isi extinde sau isi reia activitatea intr-o perioada de 9 luni de la luarea masurilor de desfacere a contractului individual de munca pentru motivele ce nu tin de persoana salariatului are obligatia sa incunostinteze in scris despre aceasta organizatiile sindicale si sa faca publica masura.
(2) Salariatii notificati in acest sens au la dispozitie un termen de maximum 10 zile lucratoare de la data primirii comunicarii, pentru a-si manifesta expres consimtamantul cu privire la locul de munca oferit.
"
"Art. 66.
Concedierea pentru motive care nu ţin de persoana salariatului poate fi individuală sau colectivă"

In caz de interpretarea legii si de proces se va lua cea mai avantajoasa forma pentru SALARIAT

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Disponibilizare femeie insarcinata??? este posibil liliua2008 liliua2008 Buna ziua!!! Va rog sa-mi spuneti daca o firma isi restrange activitatea si este nevoita sa disponibilizeze o femeie insarcinata, care deja a anuntat ... (vezi toată discuția)
Activitate suspendata - mamici revenite din cic r111 r111 Am un SRL cu activitate suspendata. Pana la suspendarea activitatii , am avut o salariata care a intrat in concediu pentru cresterea copilului pana la 2 ani. ... (vezi toată discuția)
Art 65 alin. 1? helenita helenita Art. 65. [concedierea pentru motive obiective] (1) Concedierea pentru motive care nu ţin de persoana salariatului reprezintă încetarea contractului ... (vezi toată discuția)