avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Procura Cedo
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Procura Cedo

Am primit de la cedo de completat o procura pt a-i reprezenta eu si pe ceilalti din dosar. Exista vreun termen limita in care trebuie sa ma incadrez pt a trimite procura inapoi?
Cel mai recent răspuns: allissa , utilizator 15:55, 1 Februarie 2011
In conditiile in care CEDO nu ti-a indicat vreun termen pt depunerea procurii atunci trimite-o de urgenta -in maxim o luna de la solicitare-in conditiile in care Curtea foarte usor poate aprecia ca nu-ti dai interesul pt solutionarea cererii tale si poate, dupa o luna (de obicei), de la expedierea solicitarii sale,sa-ti inchida dosarul.In aceste situatii esti foarte vulnerabil in fata Curtii deoarece nu sti in cum apreciaza interesul/dezinteresul tau fata de cerere in raport cu durata de timp acordata pt rezolvarea acelorasi probleme in situatii similare cu situatia ta.
fiore6 a scris:

Am primit de la cedo de completat o procura pt a-i reprezenta eu si pe ceilalti din dosar. Exista vreun termen limita in care trebuie sa ma incadrez pt a trimite procura inapoi?

In general, atunci cand exista un termen, Curtea il precizeaza foarte clar in scrisoare; scrie chiar si care sunt consecintele daca nu respecti termenul.

Daca nu este precizat un termen atunci nu aveti nicio constrangere de timp dar este numai in interesul dvs sa rezolvati cererea Curtii in cel mai scurt timp...fara sa existe vreo consecinta de genul :" Curtea foarte usor poate aprecia ca nu-ti dai interesul pt solutionarea cererii tale si poate, dupa o luna (de obicei), de la expedierea solicitarii sale,sa-ti inchida dosarul.In aceste situatii esti foarte vulnerabil in fata Curtii deoarece nu sti in cum apreciaza interesul/dezinteresul tau fata de cerere in raport cu durata de timp acordata pt rezolvarea acelorasi probleme in situatii similare cu situatia ta."
Pur si simplu asa ceva nu exista la Strasbourg!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cauza pilot atanasiu contra romaniei - cedo cassy cassy buna seara ! stie cineva care este stadiul actual al pozitiei statului roman raportat la implementarea recomandarilor CEDO din cauza pilot Atanasiu contra ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune sisilvia sisilvia buna,sant silvia si am si eu oproblema.sotul meu a mostenit o casa de la mama lui,in CFapare o ruda ca fiind proprietara pe o optime din casa.inregistrarea a ... (vezi toată discuția)
Momentul in care se poate face sesizarea cedo in tarile din europa CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Buna seara, Ma intereseaza momentul in care se face sesizarea Curtii Europene in statele membre ale conventiei. Adica daca a analizat cineva momentul in ... (vezi toată discuția)