Ma intereseaza momentul in care se face sesizarea Curtii Europene in statele membre ale conventiei.
Adica daca a analizat cineva momentul in care se poate face sesizarea CEDO in Spania, Germania,etc.
Cu alte cuvinte, m-ar interesa o analiza sumara de drept comparat.
Pentru a se intelege mai clar, precizez ca, ma intereseaza in ce moment se considera epuizata procedura interna in acele state daca unele hotarari nu pot fi atacate cu recurs, iar altele pot fi atacate cu recurs, avand in vedere faptul ca recursul este considerat conform legislatiei interne a acelor state cale extraordinara de atac si nu cale ordinara de atac.
Momentul epuizarii cailor interne de atac este foarte important de stabilit pentru a se putea aprecia de la ce moment incepe sa curga efectiv termenul de 6 luni pentru sesizarea Curtii Europene.
Doriți o analiză a legislației celor 47 de țări membre ale Consiliului Europei, o analiză de drept comparat trimisă dvs, pentru a vă scuti de munca de cercetare pe care ar trebui să o faceți?
Consider că este de datoria dvs personală să vă perfecționați în arta avocaturii. Nimeni nu vă oprește să citiți tratate de drept, să navigați pe portalul CEDO, pe scurt să vă faceți munca de avocat.
Forumul avocatnet nu cred că această menire, de a vă scuti de muncă. Este motivul pentru care voi închide acest topic, mai ales că am mai văzut o postare asemănătoare din partea dvs.
Nu e vorba de munca pentru altul as zice daca un avocat poate duce 5-6 domenii de drept ca specializare...
Avocatii specializati pe domeniu nu au timp...
. Cred ca e util de vazut ceea ce am vazut dar nu am luat in seama xar nu m-a interesat...ca legea era difetita
Nu e vorba de munca ci ca nu ne-a interestat in urma cu multi ani cand am vazut....pentru ca legea romana era altfel...fata de astazi...
A expirat timpul pt ca timpul devine o problema majora astazi...
Legea straina si sesizarea CEDO este ceva nou care trebuie gandit fata de realitatea actuala.
Fata de legea acutuala din Romania.
Daca ceream studii aprofundate cum fac judecatorii in ziua de astazi...pe asa ceva...era ceva care era discutabil ca ar fi muncit gratis...
Dar... era vorba numai de ceva sumar...
Fiecare poate prezenta un studiu de caz pe o tara anume.
Fiecare tara are caracteristicile sale...cumva...
Ar fi interesent de vazut cumva ce este cu fiecare tara...
Ca fiecare tara poate sa se apere in felul sau...mai bine sau mai putin bine...
E vorba de statul respectiv...
Plangere la cedo
lawfull
Buna ziua
Stie cineva, este posibil sa sesizez CEDO desi nu am o hotarare interna definitiva ?
Este vorba de o incalcare a unor drepturi aparate de ... (vezi toată discuția)
Cedo
aurel1967
Buna! Cunosc ca este necesar sa trec prin toate instantele republicii,sint din Moldova,dar in cazul cind organele din republica nu au de gind sa-mi raspunda la ... (vezi toată discuția)