buna,sant silvia si am si eu oproblema.sotul meu a mostenit o casa de la mama lui,in CFapare o ruda ca fiind proprietara pe o optime din casa.inregistrarea a fost facuta in 1937 atat persoana cat si urmasii ei nu au locuit nici o zi in casa si nu sau interesat de proprietate,bunici,apoi socri si inclusiv noi am avut grija de ea,platind tote taxele si intretinind imobilul.stim ca exista o mostenitoare in germania,care cunoaste povestea dar e dezinteresata complect ne facandu-si nici acum succesiunea.am contactato si am intrebato ce are de gand,binenteles ca ar vrea sa o dspagubim de partea ei,noi am putea invoca neglijenta fata de proprietate,implicit uzucapiune?:sorry:
Dap...uzucapiunea de 30ani. Sau de 10 pana la 20 ani daca proprietara a locuit in raza teritoriala(10 ani), sau a locuit o perioada si apoi s-a mutat(perioada cat a locuit + dublul perioadei lipsa pana la 10 ani)
As risca sa va raspund ferm, va recomand sa discutai cu un avocat sau un notar. Situatiile acestea nu se prea pot rezolva pe aceasta cale. Va spun asta pentru a putea rezolva problema cat mai repede si cat mai avantajos pentru d-voastra.Oricum va fi nevoie de un proces.
proprietatea in cauza se afla la timisoara iar ruda inscrisa a trait la sibiu. s-a incercat divizarea proprietati dar nu se poate,nu s-a ajuns la nici un rezultat va multumesc ptr raspunsuri
Contactati un avocat care sa poata sa va sustina cauza conform CEDO-PRINCIPIUL UNANIMITATII,cazul Lupas contra Romaniei ,caz in care se spune ,la un moment dat,,art.76. În lumina considerentelor de mai sus, Curtea apreciază că aplicarea strictă a regulii unanimităţii le-a impus reclamanţilor o sarcină disproporţionată ce i-a privat de orice posibilitate clară şi concretă de a obţine examinarea de către instanţe a cererilor lor de restituire a terenurilor în litigiu, aducând astfel atingere substanţei înseşi a dreptului lor de acces la o instanţă.
Prin urmare a avut loc incalcarea art.6 aliniat .1 din Conventie.