avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cotizatie pt. OAMMR pentru concediul de crestere a ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cotizatie pt. OAMMR pentru concediul de crestere a copilului

Dupa care lege cere OAMMR plata cotizatiei pentru 2 ani de concediu de crestere a copilului, cand persoana se reincadreaza la locul de munca in spital?
Art. 3 din Hotararea nr. 24/2009 M.O. nr. 750/04.11.2009
Membrii OAMGMAMR care se afla in situatia suspendarii contractului de munca pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau a copilului cu handicap pana la implinirea varstei de 3 ani sunt obligati la plata unei cotizatii in cuantum de 1% lunar din valoarea salariului minim pe economie care era in vigoare la data intrarii in concediu.
Ce aberatie! In romania orice metoda de inbogatire imorala se poate legaliza, daca ai cunostinte in parlament.
No comment....

P.S.
Multumesc pentru raspuns :)
Ultima modificare: Luni, 10 Ianuarie 2011
Istvan73, utilizator
Ioana Burja a scris:

Art. 3 din Hotararea nr. 24/2009 M.O. nr. 750/04.11.2009
Membrii OAMGMAMR care se afla in situatia suspendarii contractului de munca pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau a copilului cu handicap pana la implinirea varstei de 3 ani sunt obligati la plata unei cotizatii in cuantum de 1% lunar din valoarea salariului minim pe economie care era in vigoare la data intrarii in concediu.

deci este foarte legal , ca sa mi se ceara ,acum cand merg pt un ALP nou , cotizatia retroactiv ...... va rog foarte mult sa ma lamuriti ca sa stiu cum sa abordez problema acolo , trebuie sa platesc 180 ron , si nu mi se pare o suma mica !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie concediu maternitate pfa dani_491 dani_491 Buna ziua, Am fost angajata cu norma intreaga pana in 12 februarie 2018, iar din luna martie am deschis un PFA. Din ce inteleg, de la 1 iulie 2018, ... (vezi toată discuția)
Concediu medical dupa concediu crestere copil in varsta de pana la 2 ani ContSters46197 ContSters46197 Am si eu o nelamurire. O persoana revine la lucru dupa o perioada de 2 ani pentru concediu de crestere copil in varsta de pana la 2 ani. Prezinta un Concediu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru mamicile care se intorc din strainatate si nasc in romania Maria2012spania Maria2012spania Buna seara, Sunt o viitoare mamica, traiesc in Spania si doresc sa aflu daca voi avea dreptul la indemnizatie dupa nasterea copilului. In prezent, lucrez in ... (vezi toată discuția)