avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrare in posesie bun cumparat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrare in posesie bun cumparat

In anul 2007, fara sa fie dezbatuta succesiunea dupa decesul sotiei, vanzatorul mi-a vandut o casa si terenul aferent pentru care am incheiat la notar un antecontract de vanzare cumparare a casei si a terenului aferent. Acest antecontract fost notat in CF-ul vanzatorului. Deoarece vanzatorul a decedat intre timp nu am reusit sa transform acel antecontract in contract de vanzare cumparare a acelor imobile.

Acum fiica vanzatorului a depus la notar actele pentru succesiune si solicita acele imobile motivand ca in Cf apare ca proprietar in continuare tatal ei desi in Cf este notat si acel antecontract.

Poate legal Primaria sa-mi primeasca Declaratia fiscala ca sa platesc impozitul pe casa si pe terenul respectiv? Ma ajuta cu ceva sa nu pierd imobilele respective daca am platit impozitul pe cladire si pe teren? Ce actiune sa fac ca sa nu pierd acele imobile sau sa-mi recuperez banii platiti prevazuti in antecontract?
Cel mai recent răspuns: GherghinaP , utilizator 12:11, 10 Ianuarie 2011
1. Da poate, cu specificatia ca platiti pentru altul.
2. Va ajuta in sensul ca plata se face conform unei intelegeri prealabile, avand in vedere dispozitiile antecontractului.
3. Actiune civila prin care sa obligati succesorul de a implini dispozitiile antecontractului.
gabescu a scris:

1. Da poate, cu specificatia ca platiti pentru altul.
2. Va ajuta in sensul ca plata se face conform unei intelegeri prealabile, avand in vedere dispozitiile antecontractului.
3. Actiune civila prin care sa obligati succesorul de a implini dispozitiile antecontractului.
si daca succesorul nu vrea sa-mi vanda imobilele cum fac sa le obtin
rog iertare nu este raspunsul meu eu am intrbat ce se intampla daca vanzatorul-succesorul nu vrea sa vanda imobilele

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract NagyCsZs NagyCsZs Traiesc in strainatate, dar m-am nascut in Romania. Cu surorile mele am mostenit un imobil nediviziat, si avem cote ideale separate pe care am vrut sa vandem ... (vezi toată discuția)
Promisiune de vanzare cumparare teren, pret achitat integral, tranzactie esuata iacobcristian iacobcristian Buna ziua am si eu o speta destul de rara cred.... Am cumparat un teren cu 30.000 Euro dar am facut doar un act de promisiune de vanzare cumparare cu plata ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune vaspa vaspa Problema e in felul urmator: dupa decesul parintilor, unul dintre mostenitori (nefiind facuta succesiunea, dar fiind impartite intre el si restul ... (vezi toată discuția)