avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Imprumuturi
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Imprumuturi

Am rugamintea sa ma ajutati intr-o problema. In anul 2008 am imprumutat o suma de bani unei persoane. Doresc sa stiu daca aceasta datorie se prescrie dupa 3 ani in cazul in care n-am solicitat printr-o instanta rambursarea ei. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: jen28 , utilizator 12:49, 10 Ianuarie 2011
Se prescrie incepand cu data la care ati convenit rambursarea ei.
se prescrie in 3 ani de la data scadentei, daca nu faceti nimic (actionare in judecata ) pt recuperarea ei.
Atentie, in instanta nu va puteti folosi numai de proba cu martori, aveti noie si de un inscris, fie chiar si o chitanta de mana.
Multumesc pt raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut maricut maricut am imprumutat pe cineva cu o suma de bani in 2008 pentru 6 luni si nu am primi nici un ban inapoi pana in prezent . Am facut o chitanta de mana, fara martori ... (vezi toată discuția)
Cum se pot recupera niste bani imprumutati? cri_secret_ina cri_secret_ina Buna ziua! As dori sa stiu cum se pot recupera niste bani imprumutati,daca imprumutatul nu mai doreste returnarea acestora. Precizez ca ... (vezi toată discuția)
Imprumut "prieten" ticusorin ticusorin Buna ziua, Am imprumutat un \"prieten\" cu suma de 1.500 euro. Nu am facut nici un document, dar am un martor care a fost de fata cand i-am dat banii. Acum ... (vezi toată discuția)