avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sa va bag putin in ceata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sa va bag putin in ceata

Buna seara,as vrea sa primesc un raspuns la urmatoarea problema:Soacra mea detine o casa la tara si in jur de 1500m pamant in spatele casei,are acte pe casa si pe pamant.In continuarea pamantului din spatele casei mai exsista o bucata de pamant pe care nu are acte dar spune ca in schita terenurilor vecinilor din stanga si dreapta apare numele bunicii ei.Ea nu are nici un act pe acest pamant (si nici altcineva)primarul spune si el ca a apartinut bunicii soacrei mele.Vecinii sunt de acord sa depuna marturie in acest sens.Exsista vre-o posibilitate de a intra in posesia acestui pamanat ?sau demers in acest sens !Multumesc frumos si scuze pt.modul de exprimare!
Cel mai recent răspuns: avTodincaVeronica , utilizator 22:24, 31 Martie 2008
Pai pe restituire nu se mai poate merge ca nu s-a cerut la timp, urmeaza uzucapiunea, la implinirea termenului.#-o
Probabil este deja in posesia terenului. Probabil vreti sa intre si in proprietate.
Exista mai multe variante. Daca, de exemplu, terenul este trecut in rezerva primariei, soacra poate face cerere pentru atribuire in proprietate pe baza Legii nr. 18. Mai exista varianta uzucapiunii.
Solutia depinde de cine este inscris in Cartea Funciara pe acel teren si despre ce zona a tarii discutam.
la intrebari vagi si raspunsurile sunt vagi...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avem drept de uzucapiune? ruscrina77 ruscrina77 buna ziua tatalui meu ia construit bunicul o casa cam prin 1968 , deatunci parintii mei folosesc terenul de sub casa si inca vreo 15 arii in spatele surii, nu ... (vezi toată discuția)
De 2 ani ma lupt in instanta nu pot sa fac o amarata de intabulare fiind proprietara AURICA8 AURICA8 am cumparat terenul si casa in 1992de la soacra mea ea a mostenit casa si terenul de la mama sa ulterior soacra mea a decedat acum nu pot sa fac intabularea ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate Cataolteanu Cataolteanu In 1970 bunicii mei au construit casa pe un teren cumparat de la sora bunicii printr o chitanta de mana. Precizez k chitanta nu mai exista aceasta fiind ... (vezi toată discuția)