avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de proprietate

In 1970 bunicii mei au construit casa pe un teren cumparat de la sora bunicii printr o chitanta de mana. Precizez k chitanta nu mai exista aceasta fiind pierduta de bunici. Vreau sa va spun k imobilul este trecut in registru la primarie si in schita comunii cu tot cu vecini. In 1993 bunicul a deceda ramanand bunica. Dupa moartea bunicului succesiunea a fost facuta de bunica . A fost la primaria comunei spunandu le k vrea sa i se faca titlul de proprietate acestia spunandui k nu i se poate face deoarece nu are act pe teren. Vreau sa va mai precizez k bunica are schita casei si autorizatie de constructie plus toate chitantele cu toate platile la zi din 1970 pana acum. Va rog sa mi spune ti cum ar putea dobandi titlul de proprietate...va multumesc
Cel mai recent răspuns: Oana Beldie , Avocat 12:17, 12 Martie 2018
Buna ziua,
Puteti introduce la instanta o actiune in constatare privitoare la uzucapiune. Atentie, deoarece in cazul dvs, posesia a inceput anterior intrarii in vigoare a Codului civil, se aplica dispozitiile Codului civil din 1864 referitoare la uzucapiune.
O zi buna!
Av. Oana Beldie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu proprietate Cata 86 Cata 86 Acum 40 de ani bunicii mei au cumparat un teren de la o sora a bunicii facand doar o chitanta de mana. Acestia au construit o casa pe acel teren inregistrand o ... (vezi toată discuția)
Imi mai pot recupera bunurile Dany dany12 Dany dany12 Buna ziua bunica mea are titlu de proprietate din 1995 pe un teren pe acest teren este 2 imobile unul construit de ea cu sotul si unul construit de tatal ... (vezi toată discuția)
Loc de casa cumparat cu chitanta de mana liviu777 liviu777 prin anul 1960 bunicul meu a cumparat un teren pt a construi o casa, iar ulterior a mai construit si a 2 casa pe acest teren, ambii bunici au decedat ultimul ... (vezi toată discuția)