avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu compensatoriu vs drept la somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu compensatoriu vs drept la somaj

Buna ziua!
Pe data de 4 ianuarie 2011 am fost anuntata ca postul meu de agent vanzari se va desfiinta ca urmare a "rezultatelor slabe din ultimul an al punctului de lucru" ."Concedierea se va face incepand cu data de 31.01.2011,cu respectarea perioadei legale de preaviz de 20 zile lucratoare";ca si salariu din cate am inteles eu o sa imi de pe 15 februarie 1sal compensatoriu sau poate doua ca nu ma intels bine ca au darul sa explice astfel incat s anu intelegi plus drepturile cuvenite la zi.In acest caz mai am drepul la somaj?pt ca din cate am inteles eu firma prezinta acordarea salariului compensatoriu ca pe o favoare ce ne-o fac ei in schimbul somajului .Si daca da am dreptul si la somaj de unde pot incepe ca sa mi-l cer?
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: memoc , utilizator 15:27, 10 Ianuarie 2011
Cu ce articol din codul muncii ati fost concediat?din ce postati inteleg ca aceasta concediere se face in urma restrangerii activitatii in acest caz avand dreptul la somaj.Obligatoriu trebuie sa vi se inmaneze si dvs. o decizie de incetare a contractului de munca.
Intrati pe site-ul agentiei de somaj si aveti acolo toate actele ce trebuiesc prezentate pentru a beneficia de indemnizatia de somaj.
65 alin 1 din legea 53/2003
De-o cam data nu am semnat decat un previz din care am citat cate ceva mai sus.O alta intrebare impiedica cu ceva dreptul la somaj faptul ca mi s-a dat preaviz?pt ca aud fel si fel de variante si vreau sa stiu exact care e cea corecta ca sa imi cer drepturile.

Ultima modificare: Luni, 10 Ianuarie 2011
memoc, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarii compensatorii / ajutor somaj pintica pintica Buna seara, Am fost concediata in temeiul dispozitiilor art.65(1-2) coroborat cu art.55, lit.c din Codul Muncii si prev.art.19.25 din CCM si am primit o ... (vezi toată discuția)
Din ccc in somaj simionescuirina simionescuirina Am fost anuntata ca firma nu mai are post liber pentru intoarcerea mea la serviciu, mentionez ca sant in CCC pana la 1 aug 2012, sant obligati sa-mi pastreze ... (vezi toată discuția)
Lichidare-acte somaj BRANDY_B BRANDY_B Buna ziua,am si eu o nelamurire:sunt in perioada de preaviz datorita concedierii prin restructurarea postului.Cei de la firma imi sunt restanti cu plata a doua ... (vezi toată discuția)