avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale hotarare dizolvare societate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

hotarare dizolvare societate

o societate a avut termen 21.06.2010 pt proces intentat de ONRC pt nedepunerea situatiilor financiare. a depus copie a acestor situatii financiare la ONRC .
la data de 21.06.2010 a ajuns la tribunal in jurul orei 11 si a constatat ca sedinta se inchisese si a depus prin registratura dovada depunerii la ONRC a situatiilor financiare ce faceau obiectul chemarii in judecata. acestea nu au mai fost luate in considerare de instanta si s-a pronuntat dizolvarea societatii.
sentinta a fost comunicata in 21.07.2010 societatii. in aceasta se spune ca poate fi declarat recurs in 30 de zile de la publicare. publicarea acestor sentinte o face ONRC , dar nu pt fiecare sentinta in parte ci pe baza de borderou si in functie de disponibilitatile sale banesti.
societatea a tinut legatura cu ONRC intreband saptamanal despre data publicarii.
din pacate din luna sept 2010 aceasta a omis a se mai interesa de stadiul publicarii. in ian 2011 a aflat ca publicarea s-a facut in 17.09.2010.

ce solutie ar avea aceasta societate de a repara situatia dizolvarii?
va multumesc
Ultima modificare: Luni, 10 Ianuarie 2011
gabimc, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 19:45, 10 Ianuarie 2011
trebuia sa faceti recurs sa aratati ca aveati situatiile financiare depuse inainte de data pronuntarii dizolvarii de catre instanta.Plus ca ati avut si termenul de opozitie de 30 de zile de la data publicarii in M Of.

Succes
asa cum am spus cele 30 zile curg de la data publicarii ceea ce s-a intamplat f tarziu fata de data pronuntarii.
doream o solutie la caz in situatia data
Va incurajez sa depuneti un recurs, chiar peste termen. Am vazut zeci de cazuri in care s-au admis aceste recursuri.
- mai degraba o repunere in termen. - tinand cont ca nu ati stiu, ca ati dus a doua zi prin registratura dovada depunerii situatiilor financiare..... Intrebare: situatiile financiare le-ati dus inainte de data cand s-a dat sentinta de dizolvare sau a doua zi(cand le-ati depus si la registratura)?

depunerea situatiilor financiare la ONRC precum si depunerea la registratura TMB s-au facut in data in care s-a judecat cauza , adica 21.06.2010

Alte discuții în legătură

Dizolvare societate Trifan Adriana Trifan Adriana Buna seara Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: tocmai am aflat ca societatea la care sunt asociat a fost dizolvata de catre ONRC datorita nedepunerii ... (vezi toată discuția)
Societate in dizolvare jurista jurista Buna ziua, As vrea sa ma consult si eu cu voi, dragi colegi in legatura cu dizolvarea unei firme. In mai Tribunalul a pronuntat o hotarare de dizolvare, ... (vezi toată discuția)
Fuziune prin absorbtie rody16 rody16 Buna ziua Am nevoie si eu urgent de un raspuns. Am un caz in care s-a hotarat fuziunea prin absorbtie a doua societati, cu lichidarea uneia dintre ele. ... (vezi toată discuția)