Buna ziua
Am nevoie si eu urgent de un raspuns. Am un caz in care s-a hotarat fuziunea prin absorbtie a doua societati, cu lichidarea uneia dintre ele. Bilantul si proiectul de fuziune s-au intocmit cu data de 31.03.2010, apoi a urmat procedura de publicare in monitorul oficial de 30 de zile, afisarea in monitor timp de 30 de zile, in cazul in care cineva ar contesta aceasta fuziune....Problema este ca nici pana in acest moment nu a iesit certificatul de radiere al societatii absorbite, nici sentinta judecatoreascaX-(. . Pe numele societatii absorbante s-a emis o sentinta de dizolvare prin mai 2010, deoarece in evidenta ONRC nu erau vreo 2 bilaturi mai vechi.... s-a facut recurs, deoarece erau depuse, dar sentinta de anulare a dizolvarii se va da undeva la 19.08.2010. Mi s-a spus faptul ca nu este o problema acea sentinta de dizolvare, pt ca se va lamuri totul, si ca fuziunea se va efectua....Intre timp eu trebuie sa depun bilanturile.... Cineva mi-a spus ca incepand cu data de 01.04.2010, toate facturile care veneau pe societatea absorbita sa le introduc pe cea absorbanta, drept urmare la 01.04.2010, soldurile societatii absorbite sunt 0. Este corect asa???....sau trebuia sa astept sentinta cu certifcatul de radiere al uneia dintre societati.:( Cum ar trebui sa procedez???
Trebuie sa faci pasul 2 la fuziune ------- dovada publicarii si actul aditional in care stabilesti activul si pasivul societatii absorbante le depui la ORC ------jud delegat se pronunta asupra cerereii si de abia dupa aceea obtii radierea societatii absorbite;
In rest de la data la care ai facut hotararea asociatilor privind fuziunea, toate facturile vor fi introduse pe societatea absorbanta...
Succes
Multumesc frumos pt raspuns... :) E facut deja pasul 2 la fuziune...se ocupa un birou specializat pe asa ceva...eu doar astept sa imi vina actele...si nu eram lamurita ce fac in continuare cu facturile....
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Fuziune etapa a 2 a
RAMONICI
Buna ziua. In prima etapa am depus la registru proiectul de fuziune prin absorbtie pt 2 srl pe baza bilanturilor la 31.12.2009. Acum in etapa 2 trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Fuziune prin absorbtie
ged
Am 2 SRL si doresc sa fac fuziune intre ele.
In primul (societatea absorbita) sunt asociat unic iar in al doilea (societatea absorbanta) am 90% (restul in ... (vezi toată discuția)