Sunt intr-o situatie disperata .Sunt din Alexandria .
La data de 01.11.2010 am primit preaviz de la o firma care are sediul la Bucuresti .
Am avut concediul de boala 10 zile .
Data incetarii raporturilor de munca este 10.12.2010 .
Nu pot beneficia de ajutor de somaj deoarece firma la care am lucrat are carnetele de munca date la scanat .Cei de la somaj mi-au primit celelalte documente necesare pentru stabilirea drepturilor de somaj , dar nu pot beneficia de aceste drepturi deoarece lipseste cartea de munca in original si cei de la firma de la Bucuresti motiveaza ca sunt la scanat .
Cat sa mai astept .?
Cum sa procedez?
ccraciun
Cred ca daca ati avea procesul verbal de predare - primire a cartii incheiat intre firma si Casa de pensii ,prin care dovediti ca respectiva carte se afla la Casa de pensii pt scanat,si ati merge cu acest proces verbal la Agentia de somaj,ati rezolva problema.Cei de la somaj ce spun,e in regula daca le duceti procesul verbal?Intrebati-i.Sau,vedeti ca au inceput sa elibereze cartile de munca de la scanat,din luna decembrie...mergeti la Casa de pensii sa va dea cartea sau procesul verbal .Desi...cartea de munca nu mai are nici-o valoare dupa 1.01.2011...ma rog,probabil nu li s-au schimbat ,inca,procedurile de acordare a somajului...
Mergeti la Casa de pensii si rugaţii să vă dea o copie a cărţii de muncă pană termină scanarea
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Somaj
nicolsim
Buna seara.
Va rog daca ma puteti lamuri, ca nu stiu cum sa procedez: de la 1 martie urmeaza sa trimit doua persoane in somaj.
Carnetele de munca sunt la ... (vezi toată discuția)