De cativa ani de zile langa locuinta mea s-a deschis o unitate turistica care are la parter un restaurant . Si astfel au inceput problemele . Muzica din interiorul acestuia este data la maxim , iar noi de ani de zile nu putem sa dormim sau sa ne petrecem viata cotidiana in liniste . Inca de la inceput i=am contactat pe patroni pentru a limita decibelii , ajunsesem sa ne milogim pe langa acestia . nimic . Am apelat la Primarie , Prefectura , Garda de Mediu , Protectia Consumatorului . Nimic . Am devenit din aceasta cauza atat de sensibili si irascibili la orice zgomot . Si asta de 6 ani . Despre Politie ce sa mai spun , la un moment dat ni s-a reprosat ca ne vor pune sa platim benzina la cate deplasari au facut la fata locului . Am o gramada de raspunsuri foarte frumoase din partea acestor institutii prin care ni se comunica ca respectivii reprezentanti ai hotelului au fost controlati si li s-a pus in vedere sa respecte legea . Nu s-a facut nicio masuratoare fonica . Mai locuim si in zona istorica protejata , fiind in apropierea unei foarte cunoscute Manastiri . Va rog sa ne spuneti ce putem face pentru ca noi am ajuns la disperare , chiar suntem hotarati sa actionam in instanta aceasta Societate , pentru ca suntem agresati aproape zilnic de decibelii acestei unitati , nu mai spun ce e la noi in zona pe timpul verii cand scot orchestra afara pe terasa iar de nuntile care tin pana in zorii zilei , ce sa mai , suntem cu nervii la pamant . Va rog , daca stie cineva cum sa procedam , ajutati-ne !
Depuneti memoriu la prefectura,la care atasati raspunsurile primite pana acum si solicitati rezolvarea problemei intrucat primaria si celalalte organe sesizate nu au facut nimic.
Trimiteti copii de pe acelasi memoriu la conducerea Inspectoratului Judetean de Politie,la IGPR,cat si la presa locala si centrala.
Dragii mei , prin aceasta procedura am trecut , inclusiv presa , insa nu s-a intamplat nimic in bine , respectivul restaurant tralaie in continuare , au venit la noi acasa in urma memoriului Reprezentant de la Prefectura impreuna cu ceilalti de la Mediu , Protectia Consumatorului , etc. , a fost liniste o foarte scurta perioada si au luat-o de la capat cu muzicile . Noi am inceput iar cu reclamatiile si uite-asa o sa fim nevoiti sa ne parasim casa , sau ce ? Va rog sa intelegeti ca in cazul nostru toti cei mai sus enumerati trec pe la acest restaurant la un pahar de apa rece macar , asa ca degeaba reclamam noi pana in panzele albe pentru ca la fata locului toti aceeasi functionari sunt trimisi . Ce altceva putem face in afara de reclamatii ?
Incercati sa va preconstituiti probe pentru un eventual proces.
Solicitati efectuarea unei expertize extrajuridiciare fonice si in prezenta unor martori.
Poate constitui un punct de plecare si in relatiile cu autoritatatile si cu presa,dar si in eventuala promovare a unei actiuni civile.