Sotul meu a facut un contract de finantare/Leasing financiar cu [EDITAT] in data de 9 aprilie 2008, platind prima rata in data de 10.05.2008.
In data de 1. 09. 2008 sotul meu a decedat. Eu am platit ratele in continuare, pana in 30.11.2010, neglijand recitirea contractului. In 30.11.2010 am recitit contractul si am vazut ca avea asigurare in caz de deces. In contract scria ca, citez: "este obligatoriu ca mostenitorii de drept al acestuia sa prezinte in 5 zile certificatul de deces si certificatul medical constatator al decesului, astfel stingandu-se debitul utilizatorului fata de finantator" . eu am depus aceste acte in data de 30. 11.2010, banca intocmindu-mi dosarul si asigurandu-ma verbal ca din acea data nu va mai trebui sa platesc ratele. totusi, in data de 10.01.2011 am primit o somatie de plata. Am contactat telefonic banca, moment in care mi s-a adus la cunostinta faptul ca dosarul meu a fost respins de asigurator, datorita intarzierii depunerii actelor.
Ce ma sfatuiti in acest caz?
As mai avea ceva drepturi? As mai putea face ceva demers in vederea sistarii ratelor?
Doresc sa mentionez ca am platit cu greu pana acum ratele, avand in vedere ca sunt pensionata pe caz de boala (incurabila).
Va rog insistent sa imi raspundeti cat mai repede.
Va multumesc.
drepturi aveti: sa primiti masina la finalizarea contractului de leasing. insa, pina atunci trebuie sa achitati si ratele deoarece obligatiile si drepturile revin mostenitorilor.
prin plata ratelor si utilizarea masinii ati acceptat mostenirea. puteti incerca sa accesati asigurarea de viata in sensul de a da in judecata firma de asigurare insa trebuie analizate conditiile contractuale.
in general exista sansa unei intelegeri cu firma de asigurare chiar daca se depaseste termenul respectiv, daca asiguratorul nu dovedeste faptul ca depasirea termenului de 5 zile a afectat in mod grav decizia sa de a acorda despagubirea.
Scria ce ati spus dvs mai sus, dar parte la acel contract era doar sotul, nu? Ati semnat dvs si ceilalti mostenitori de luare la cunostinta? Altfel ma tem ca o asemenea clauza nu produce niciun efect fata de dvs, fiind tert. Drept urmare, ati avea sanse de succes in disputa cu societatea de asigurari, insa e posibil sa ajungeti in instanta pentru asta.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Cum sa fac???
bibicu_56
am facut un leasing acum un an si jumatate. nu mai am bani sa platesc ratele.deja sunt in intarziere cu 3 rate neplatite. cred ca o sa vina sa-mi ia masina. ... (vezi toată discuția)
Taxa de poluare
corinail
In perioada feb 2008 - iunie 2015 am fost salariata unei societati care intre timp a intrat in insolventa. In sept 2008 am achizitionat o masina in leasing, pe ... (vezi toată discuția)
Leasing neplata
morgan85
Buna ziua. Am o intrebare daca ma poate ajuta cineva. Daca nu am platit leasing-ul timp de 3 luni, firma respectiva in ce conditii poate sa-mi ridice masina? ... (vezi toată discuția)