avocatPetre a scris:
depinde de conditiile contractuale.. din cate stiu eu, majoritatea firmelor de leasing au inserate astfel de pacte comisorii, din care rezulta caracterul executoriu de drept al contractelor.. Va sugerez sa recititi cu atentie contractul dvs de leasing si daca mai aveti intrebari va raspund cu placere... O seara placuta in continuare:)
singura referire care se face..este urmatoarea...va citez ce scrie in contract...
"daca dupa 60 de zile de la scadenta, debitul nu se acgita, finantatorul v-a rezilia contractul prin emiterea unei decizii de reziliere.De la data emiterii decizei contractul contractul se considera reziliat de plin drept cu obligatia utilizatorului de a plati finantatorului debitul impreuna cu penalitatile de intarziere"
asta e tot ce se stipuleaza in contract!...problema e alta....ei m-au anuntat telefonic sa merg sa imi platesc ratele scadente, pt ca s-a reziliat contractul..dar...pe luna februarie mi s-a mai emis o factura....stiu ca trebuie sa imi patesc ratele restante plus dobanda aferenta....intrebarea mea este.....cu ce drept imi ridica masina, daca e emisa factura pe februarie?... mentionez ca nu se stipuleaza nici unde in contract ca ei pot sa imi ridice masina..