avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice leasing neplata
Discuție deschisă în Achiziţii publice

leasing neplata

Buna ziua. Am o intrebare daca ma poate ajuta cineva. Daca nu am platit leasing-ul timp de 3 luni, firma respectiva in ce conditii poate sa-mi ridice masina? Poate sa o faca fara un preaviz sau hotarare judecatoreasca?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ellinia , utilizator 14:02, 16 Februarie 2010
depinde de conditiile contractuale.. din cate stiu eu, majoritatea firmelor de leasing au inserate astfel de pacte comisorii, din care rezulta caracterul executoriu de drept al contractelor.. Va sugerez sa recititi cu atentie contractul dvs de leasing si daca mai aveti intrebari va raspund cu placere... O seara placuta in continuare:)
avocatPetre a scris:

depinde de conditiile contractuale.. din cate stiu eu, majoritatea firmelor de leasing au inserate astfel de pacte comisorii, din care rezulta caracterul executoriu de drept al contractelor.. Va sugerez sa recititi cu atentie contractul dvs de leasing si daca mai aveti intrebari va raspund cu placere... O seara placuta in continuare:)

singura referire care se face..este urmatoarea...va citez ce scrie in contract...
"daca dupa 60 de zile de la scadenta, debitul nu se acgita, finantatorul v-a rezilia contractul prin emiterea unei decizii de reziliere.De la data emiterii decizei contractul contractul se considera reziliat de plin drept cu obligatia utilizatorului de a plati finantatorului debitul impreuna cu penalitatile de intarziere"
asta e tot ce se stipuleaza in contract!...problema e alta....ei m-au anuntat telefonic sa merg sa imi platesc ratele scadente, pt ca s-a reziliat contractul..dar...pe luna februarie mi s-a mai emis o factura....stiu ca trebuie sa imi patesc ratele restante plus dobanda aferenta....intrebarea mea este.....cu ce drept imi ridica masina, daca e emisa factura pe februarie?... mentionez ca nu se stipuleaza nici unde in contract ca ei pot sa imi ridice masina..
Buna ziua!
In urma neplatii a doua contracte de leasing, acestea au fost reziliate la inceputul lunii nov 2009. In contract este specificat ca nu trebuie anuntat utilizatorul daca se rezilieaza contractele, insa, daca nu s-au mai primit facturi e clar ca s-au reziliat, de fapt azi am primit si confirmarea. Problema e tacerea suspecta a firmei de leasing. In afara unui bielt la ordin introdus in banca si care a intrat in incidenta de plata, alte masuri nu au mai intreprins, nici macar nu ne-au spus sa predam utilajele. Banuiesc ca au initiat vreo actiune judecatoareasca pe procedura insolventei. Nu prea am cum sa aflu ce au de gand, nu? Nu au trimis nicio notificare scrisa, absolut nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita persoana juridica - contract leasing auto. nimar nimar Buna seara, Supun atentiei dvs. urmatorul caz : SC A SRL, cu sediul in orasul X, achizitioneaza in sistem leasing un autoturism. Dupa un an din derularea ... (vezi toată discuția)
Intrebare: abuz / evaziune fiscala - leasing maque maque Buna seara, De ceva vreme, mai exact din luna februarie a acestui an ma confrunt cu o problema cu firma de leasing prin care am achizitionat un autoturism ... (vezi toată discuția)
Abuz societate leasing woodart woodart Buna ziua, Am urmatoarea problema, si sper sa ma ajutati, asa cum s-a intimplat de fiecare data ( fie direct fie indirect ) Am un contract de ... (vezi toată discuția)