In primul rand buna ziua. Doar ce m-am inscris pe acest site. Nu stiu daca incadrez intrebarea in categoria in care trebuie dar am nevoie de un sfat pentru a ajuta o prietena care nu indrazneste sa apeleze la dumneavoastra asa ca vorbesc eu in numele ei. In urma cu mai bine de doi ani, a ajutat un prieten cu o suma de bani care i-a promis ca ii va returna intr-o luna. Au trecut doi ani si nici acum nu i-a primit inapoi. Prietenul se face si acum ca ploua dar fata are nevoie de acei bani. Exista in schimb o mare problema. Bazandu-se pe prietenie si incredere atunci pentru imprumutl banilor nu s-a facut nici un act, nu s-a semnat nimic. Se poate face ceva din punct de vedere legal ca prietena mea sa-si recapete banii? S-a mai interesat ea pe la unii, pe la altii si i s-a spus ca nu poate face absolut nimic. Macar ceva, sa-l sperie un pic......Astept raspunsul dumeavoastra in speranta ca ma puteti ajuta catusi de putin. Va multumesc anticipat.
Inteleg ca nu au incheiat nici un fel de acte dar martori au existat cand i-a dat banii? Ceea ce poate face la aceasta ora este sa-i trimita o notificare prin executorul judecatoresc (asta doar pentru a-l speria pe debitor); in orice caz, daca au existat martori, trebuie sa se grabeasca pentru ca se apropie termenul de prescriptie a dreptului de a solicita inapoierea banilor (3 ani calculati de la data in care i-a dat imprumutul).
De fata nu era nimeni. Erau doar ei doi. Apoi cand persoana care a primit banii i-a spus unui prieten comun ceva de genul: uite, mi-a dat banii. am facut rost de ce aveam nevoie. Numai ca prietenul comun s-a cerat cu fata si a ramas in continuare prieten cu baiatul si nu cred ca este dornic sa o ajute. Mai degraba ar tacea ca sa-si ajute prietenul in continuare.
Trebuie sa demonstrati. Ea are un martor. El daca vrea sa minta si asta presupun ca va face va gasi martori care sa spuna ca el la ora cutare era cu ei intr-un bar si ca nu s-a intalnit deloc cu fata respectiva. O sa inceapa un intreg proces. Ea vrea ca lucrurile sa se rezolve cat mai simplu. A vb cu el de nenumarate ori sa-i dea bani, i-a trimis si mesaje si nimic. El spune ca da ti da, si bineinteles ca ea nu ii primeste. Cum demonstreza fata toate lucrurile astea daca nu exista o dovada clara? Decat cuvantul martorului ei si cuvintele prietenilor lui? O va crede cineva?