avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... banii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

banii

In primul rand buna ziua. Doar ce m-am inscris pe acest site. Nu stiu daca incadrez intrebarea in categoria in care trebuie dar am nevoie de un sfat pentru a ajuta o prietena care nu indrazneste sa apeleze la dumneavoastra asa ca vorbesc eu in numele ei. In urma cu mai bine de doi ani, a ajutat un prieten cu o suma de bani care i-a promis ca ii va returna intr-o luna. Au trecut doi ani si nici acum nu i-a primit inapoi. Prietenul se face si acum ca ploua dar fata are nevoie de acei bani. Exista in schimb o mare problema. Bazandu-se pe prietenie si incredere atunci pentru imprumutl banilor nu s-a facut nici un act, nu s-a semnat nimic. Se poate face ceva din punct de vedere legal ca prietena mea sa-si recapete banii? S-a mai interesat ea pe la unii, pe la altii si i s-a spus ca nu poate face absolut nimic. Macar ceva, sa-l sperie un pic......Astept raspunsul dumeavoastra in speranta ca ma puteti ajuta catusi de putin. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Florentina Ragalie , Consilier juridic 15:50, 2 Aprilie 2008
avn a scris:

Lucian, de unde atata siguranta in a afirma ca prin proces niciodata nu va primi banii? Sa inteleg ca ai avut o speta similara si asta a fost solutia data de instanta?

Eu nici nu angajez asemenea cauze. Ar insemna doar sa incasez un onorariu necuvenit.
Tu ai avut asemenea spete similare castigate?:O
Recunosc faptul ca n-am avut spete similare in instanta, dar am avut spete potentiale pe care le-am refuzat. De fapt, nu cred ca refuzat e termenul, ca nu le-am spus ca nu-i reprezint, am spus doar adevarul despre sansele de a recupera o astfel de creanta.

Si sansele sunt mici pentru ca legea, ca sa evite abuzuri, prevede anumite probe pentru creante.
Iar daca un om nu are probe, inseamna ca partial e si vina lui, ca a prevazut sau trebuia sa prevada ca, daca se ajunge la demonstrarea sumei, nu nu are documente. Iar un om diligent facea un inscris.
Or, legea te cam pedepseste daca nu ai facut diligentele necesare. Vezi uzucapiune, prescriptie...
Nu, nu am avut deloc astfel de spete, de aceea te-am si intrebat de ce esti atat de sigur in afirmatii tomato:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare datorie marianacostantino marianacostantino In august 2014 am dat cu imprumut 5000 ron unui prieten de familie bani pe care eu iam luat de la o familie sub forma de imprumut.acestia mau pus sa fac o ... (vezi toată discuția)
Am împrumutat cu 2.600 de euro un prieten care mă evită sau mă agresează verbal când îi cer banii înapoi. poate să mă ajute cineva cu un sfat? elisa2012 elisa2012 Buna seara! Am si eu o intrebare,daca ma puteti ajuta. Pe parcursul a unui an jumatate,am imprumutat un prieten cu o suma mare de bani,este vorba despre 2600 ... (vezi toată discuția)
Abuz incredere sau inselatorie Crystynika Crystynika Buna ziua, un an aproape mai tarziu. Acum mai multi ani am imprumutat pe cineva cu mai multi bani, acea persoana a disparut cativa ani. Am hartii la notar ... (vezi toată discuția)