avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare datorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare datorie

In august 2014 am dat cu imprumut 5000 ron unui prieten de familie bani pe care eu iam luat de la o familie sub forma de imprumut.acestia mau pus sa fac o hartie de mana prin care ma oblig sa restitui suma pana in noiembrie .acesti bani iam dat prietenului nostru la care eu nu iam cerut harti deoarece si eu cand am avut nevoie el ma ajutat .dar ghinionu meu este ca prietenu de familie in octombrie a avut un infart si a murit am vb cu tatal lui de 85 ani si cu ficasa care stia de bani ca iam dat pt a transcrie o locuinta pe numele ei si mia spus sa cer la batranu bunic si ea nu vrea sa mi restituie.va rog mult an situatia asta ce pot face cum pot recupera bani deoarece cunostinta mea ma pistoneaza sa dau bani exista cale legala sau ceva va rog ajutatima cu un raspuns va multumesc
puneți-le cruce...
Problema e ca nu aveti dovada ca i-ati dat si ar mai fi una.. daca decedatul nu avea nimic in proprietate la data decesului, nici nu aveti de unde recupera.
Evitati sa jaungeti la judecata cu persoana de la care ati luat si dati-i banii, macar in rate.
Ultima modificare: Luni, 3 Noiembrie 2014
gi-jane2, moderator
Defunctul are cont pe termen de aia na vrut sa strice contu are case si terenuri nu era sarantoc dar pot cere la politie sau tribunal fetei restituirea banilor dovada sunt martori care erau de fata cand iam dat bani
Puteti s-o actionati in judecata pe fata, daca nu recunoaste datoria tatalui ei, se poate ca martorii sa nu va ajunga, v-ar trebui si alte dovezi.

Poate am fost neclara domnu care a murit are situatie si eu cu sotu meu lam ajutat ca prieten apropiat nu mam gandit ca un domn la 60 ani in putere poate muri si iam dat bani pt a trece casa de pe bunic pe fata lui care este matura .am martori de la care am luat eu bani si inca 3 persoane care erau langa noi in incinta barului pe care il detin eu si familia mea

Alte discuții în legătură

Declaratie la sectia de politie ina120 ina120 Buna ziua!! Am o problema in legatura cu un asa zis prieten al sotului meu. In urma cu vreo 4-5 ani , acet prieten ia dat un televizor (model vechi) sotului ... (vezi toată discuția)
Acte , probleme cu banca ruscrina77 ruscrina77 buna ziua , mam interesat la o banca daca putem accesa un credit daca sotu lucra in italia cu acte in regula ,au zis ca da, iam spus sotului doar ca trebuia sa ... (vezi toată discuția)
Bani imprumut denutadany denutadany nu pot sa scot bani dati imprumut de bunica la un veci nu cum pot sa ii recuperez bunica a murit (vezi toată discuția)