Buna seara!
Lucrez la o societate care este parte a unui grup din Italia.
Cei din Italia au contracte cu diverse santiere din europa, iar noi ne ocupam strict de angajati.
Mai exact trimitem pe santiere in baza unei "informari de detasare" muncitori calificati sau necalificati. eu ma ocup strict de HR, sunt noua aici si este prima oara cand ma confrunt cu asa ceva.
Ce imi este clar este ca modalitatea in care trimitem de 3 ani de zile personal sa munceasca pe santierele de afara este total eronata si ilegala, insa nimeni de la ITM, emigrari etc nu a fost in stare sa-mi dea un raspuns clar!
Mai detaliat, incheiem contracte determinate de 1 an ii pastram ca angajati aici pana ne cer cei de afara personal.
Acestia pleaca 4 luni iar apoi 10 zile le au fara plata, pot veni acasa, urmand ca dupa aceste 10 zile sa revina pe santier alte 4 luni si tot asa.
Pe contracte au majoritatea minim pe economie iar acolo sunt platiti/ora in euro ca si DIURNA spun ei.
Inca o precizare este ca santierele nu-i accepta sa inceapa munca fara formularul A1 (fostul 101) de la casa de pensii.
Noi platim integral atat salariul cat si "diurna", transportul, cazarea si masa.
Administratorul (italian fiind) m-a insarcinat sa gasesc o modalitate legala pt. ceea ce facem noi si nu stiu de unde sa incep.
Delegarea presupune un nr de 60 de zile cu inca 60 prelungire cu acordul partilor.
Detasarea...presupune ca trece la alt angajator si noi ar trebui sa-i suspendam contractul, lucru pe care nu-l facem pt ca el continua sa lucreze pentru noi.
Despre munca temporara nu stiu mare lucru.
Ce ma sfatuiti?
Multumesc!
~ final discuție ~