avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inregistrare flori de mina?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inregistrare flori de mina?

Buna ziua, am primit cateva colectii de flori de mina pritr-un contract cu titlu de sponsorizare, cu o valoare de 26000 lei. intrebarea este cum le inregistrez in contabilitate: mijloace fixe primite cu titlu gratuit, in ce grupa pot fi incadrate,calculez amortizare sau le inregistrez la neamortizabile sau in conturi in afara bilantului? Ma gandesc ca nota contabila cea mai potrivita ar fi 214 = 779 dar nu sunt 100% sigura.
Mai clar: ordonatorul principal de credite (primarul ) a trimis o adresa catre o Societate comerciala in insolventa prin care cere sa dea in contract de comodat unitatii noastre in calitate de ordonator tertiar de credite (scoala), o colectie de flori de mina in vederea realizarii unei expozitii cu caracter didactic.
Am primit un contract de sponsorizare in care se specifica urmatoarele" Art. 1 Sponsorul transfera in proprietatea beneficiarului urmatoarele bunuri materiale:vitrina lemn 2 bucati, flori de mina colectiile 128 si 148 pentru sprijinirea acestuia in desfasurarea activitatilor si Art 2. Valoarea contabila a bunurilor enumerate la art 1 este 25 943 lei:416 lei/buc pentru vitrina si 25111 lei pentru colectiile de flori", apoi la durata contractului se specifica faptul ca "Sponsorizarea este unica" si contractul inceteaza daca beneficiarul nu indeplineste obligatiile contractuale, obligatiile noastre fiind acelea de a promova numele, marca, imaginea sponsorului, de a nu promova imaginea altei firme concurente pentru sponsor, de a inregistra in contabilitate sumele de bani si bunurile materiale primite cu titlu de sponsorizare iar sponsorul va retrage bunurile daca beneficiarul nu indeplineste obligatiile din contract.
Problema este ca acest contract a fost incheiat in 11.2009, mie mi l-a inaintat directorul de cateva zile gasindu-l ratacit printre hartii, florile de mina nu stiu cand au fost aduse, probabil undeva la inceputul anului 2010, ca la 31.12.2009 la efectuarea inventarului nu existau, nu exista un proces-verbal de predare primire, iar eu le-am "descoperit" la inventarierea din decembrie 2010 cand am verificat in urma comisiei de inventariere.
In aceasta situatie ar fi mai corect sa le trec plus la inventar sau sa le inregistrez efectiv ca o sponsorizare, nici eu nu stiu.
Am uitat sa mentionez ca florile de mina sunt ca dimensiune intre 5 si 10 cm, au eticheta cu denumirea lor, sunt inchise cu lacat in vitrine. E corect sa fie evaluata fiecare bucata in parte, masurata, cantarita, dar cine ar trebui sa faca treaba asta, sa mai platesc si un evaluator sa dea un pret la fiecare, e destul de costisitor pentru o unitate bugetara.
Daca se poate un sfat privitor la inregistrarea in contabilitate... multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters178043 , utilizator 23:01, 10 Ianuarie 2011
Colectia se inregistreaza ca mijloc fix la data inventarierii. Cine a primit in gestiune trebuia sa faca NIR la data primirii, dar acum, se inregistreaza ca sponsorizare gasita cu ocazia inventarierii, cu valoarea totala de 26.359 lei !!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monografie contabila pentru bunuri primite prin sponsorizare puiustelian57 puiustelian57 O institutie publica are incheiate Contracte de sponsorizare pentru organizarea unui eveniment drept pentru care prin aceste contracte se primesc unele produse ... (vezi toată discuția)
Cum se acorda sponsorizarea? Ramona24 Ramona24 Buna ziua. In ce conditii un SRL poate acorda sponsorizare fie in bani fie in produse? (vezi toată discuția)
Casarea obiectelor de inventar si a mijloacelor fixe clara78 clara78 Buna ziua, 1) Cum se inregistreaza obiectele de inventar si mijloacele fixe a unei scoli preluate de la Primaria comunei de care apartine o data cu ... (vezi toată discuția)