avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Pentru o agentie imobiliara
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Pentru o agentie imobiliara

Buna ziua. As dori sa dechid o agentie imobiliara si as dori sa aflu cum pot obtine licenta de functionare si ce alte formalitati mai trebuie indeplinite. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters14976 , utilizator 16:18, 15 Mai 2008
Infiintati o societate comerciala, la care solicitati cod CAEN - activitate principala, Agentii Imobiliare. Nu va trebuie licenta.
In primul rand trebuie sa rezervati numele firmei la Oficiul Registrului Comertului de unde apartineti.
Dupa ce veti avea rezervarea denumirii firmei, contactati un avocat ca sa va intocmeasca actul constitutiv al societatii comerciale care urmeaza sa o infiintati in care urmeaza sa mentioneze obiectul principal de activitate pe care il doriti.
Va trebui sa mai aveti:
- dovada sediului social (contract de inchiriere sau de comodat +extras CF)
- cazierul fiscal ptr asociati/administratori;
- dovada capitalului social;
- dovada disponibilitatii denumirii firmei;
luizamalasinca a scris:

Buna ziua. As dori sa dechid o agentie imobiliara si as dori sa aflu cum pot obtine licenta de functionare si ce alte formalitati mai trebuie indeplinite. Va multumesc.

Nu aveti nevoie de vreo autorizare speciala.
Trebuie doar un SRL - activitate principala: 6831 Agentii imobiliare, la care se pot adauga mai multe activitati secundare, intre care:
6832 Administrarea imobilelor pe baza de comision sau contract
6820 Inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliare proprii sau inchiriate
6810 Cumpararea si vanzarea de bunuri imobiliare proprii
Trebuie obtinute licente pentru agentie imobiliara:-/
Ce alte avize mai sunt necesare?
Nu trebuie licente pentru agentie imobiliara, dar este posibil ca cei de la primarie sa va conditioneze eliberarea pavizului de functionare de existenta in personalul angajat a unei persoane care sa fi absolvit cursul de broker imobiliar. Aceasta ar putea fi singura conditie. Cursul nu este scump (500ron) dureaza 2 luni si nu are conditii de participare.Il pot urma si absolventii de "8 clase".

Alte discuții în legătură

Promovare in clasa, functie publica ContSters287034 ContSters287034 Buna seara, un referent principal 2, incadrat in cadrul UAT, in urma absolvirii cu titlu de licenta Fac. de Stiinte Juridice si Administrative in anul 2011, ... (vezi toată discuția)
Permite legea sa fii functionar public dar si asistent de broker in asigurari? dalyna dalyna Sunt functionar public si vreau sa am in paralel un alt job si anume ASISTENT IN BROKERAJ IN ASIGURARILE DE LOCUINTE OBLIGATORII. Precizez ca activitatea mea ... (vezi toată discuția)
Autorizati cod caen 6810 Florian_topo Florian_topo Buna , doresc sa imi deschid o societate cu obiect de activiatate codCAEN 6810 Cumpararea si vanzarea de bunuri imobiliare proprii - ca fiind principal . Imi ... (vezi toată discuția)