avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... trecerea in numele tatalui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

trecerea in numele tatalui

salut....astept un copil si nu sunt casatorita inca iar tatal copilului nu o sa fie in tara cand voi naste. va rog sa-mi spuneti cum poate recunoaste copilul dupa ce va venii?
va multumesc:-/:)
Cel mai recent răspuns: mihaela_anca87 , utilizator 22:49, 10 Ianuarie 2011
Tatal va putea recunoaste copilul fie prin declaratie facuta la serviciul de stare civila , fie prin inscris autentic.
Daca veti dori insa ca minorul sa poarte si numele de familie al tatalui sau, atunci va fi necesara si promovarea unei actiuni pe rolul instantei avand ca obiect "incuviintare purtare nume".
Ultima modificare: Luni, 10 Ianuarie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
si promovarea unei actiuni pe rolul instantei avand ca obiect incuviintare nume unde se poate face? in municipiul unde se va naste copilul sau in orasul de unde este tatal? va rog..
Instanta de la domiciliul paratului.
Puteti stabili paternitatea si pe cale judecatoreasca si in aceeasi actiune sa solicitati si incuviintarea purtarii numelui.
In acest fel veti avea ca si ordine cronologica doar 2 cerificate de nastere.
In primul caz veti avea 3 ( primul fara tata, al doilea cu tata dar fara nume de familie si abia ultimul si cu nume de familie).
Angajati avocat.
VA MULTUMESC MULT ESTE ATAT DE DIFICIL EL INCA E IN TARA SI PROBABIL VOM FACE CUNUNIA IN GRABA ALTA SOLUTIE NU AVEM INCA O DATA MULTUMIM PENTRU INFORMATII

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobandirea paternitatii- fara proces pepy24 pepy24 buna seara, am o fetita de 1 an si 3 luni, pe certificatul ei de nastere in dreptul tatalui este liniuta, pe tatal nu l-am actionat in judecata, acum el ... (vezi toată discuția)
Stabilire filatie nume copil, ce inseamna................ rafaels rafaels [b]trebuie prin judecatorie, si ce documente e nevoi, asa mi-sa cerut de la starea civila sa treaca copilul pe nuemle tatalui, acum copilul e pe numele mamei ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitatii -urgent Roxana83 Roxana83 Buna ziua , va rog un model de chemare in judecata privind tagada paternitatii . Copil minor de 4 luni , tatal real din relatie de concubinaj , tatal ... (vezi toată discuția)