avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... NECLARITATE
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

NECLARITATE

Buna seara
As dori sa stiu daca parintii mei infiaza pe fata surorii mele , atunci ce grad de rudenie am cu fata infiata si ce drepturi are ea prin aceasta infiere :O:.
Va multumesc pentru intelegere ;).
Cel mai recent răspuns: Daniel Coman , Avocat 22:16, 11 Ianuarie 2011
Aceasta devine sora cu dvs, descendent de gradul unul și va avea
aceleași drepturi ca dvs.
Copilul înfiat dobândește aceleași drepturi ca și copilul din filiația fireasca.
Fratii sunt rude de gradul doi. Gradul unu este intre parinte si copil.
Adoptia este un act juridic in temeiul caruia se stabilesc raporturi de rudenie intre adoptat si descendentii sai, pe de o parte si adoptator, ori adoptator si rudele acestuia, pe de alta parte, asemanatoare acelora care exista in cazul rudeniei firesti. Va avea exact aceleasi drepturi ca si tine. Veti fi rude in linie colaterala de gradul II, adica sora ta.
Va multumesc tuturor.:)
avocat_eva_carbunaru a scris:

Fratii sunt rude de gradul doi. Gradul unu este intre parinte si copil.

E vorba de gradul I fata de autor - am spus descendent de gradul I.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiere minor lemia50 lemia50 As dori sa stiu:un minor infiat cu acordul parintilor naturali isi pierde dreptul la mostenire dupa parintii sai naturali? Multumesc (vezi toată discuția)
Copil adoptat in anul 1948-poate participa la mostenirea parintilor adoptivi ori la mostenirea parintilor naturali. poate fi dublu mostenitor ? ContSters377560 ContSters377560 Speta: privind dreptul la mostenire al copiilului infiat in anul 1948. Neagu Maria (casatorita legal) este sora cu Tanase Caterina ( casatorita legal ) ... (vezi toată discuția)