Anul trecut am avut un accident.In urma accidentului o persoana a fost dusa la spital dar nu a fost retinuta si a primit 0 zile ingrijiri medicale.Carnetul meu de conducere a fost retinut de catre politie.Au trecut 7 luni si nu am primit nici o veste de la ei.Adevarul ca nici eu nu i-am deranjat fiind plecat in strainatate.Mentionez ca am parasit locul accidentului ,pentru ca cei din masina lovita de mine ,au inceput sa ma injure si chiar voiau sa ma loveasca.Este normal ca ,carnetul meu de conducere sa ramana atata timp la ei si sa nu-mi dea nici o solutie?Ce sa fac?
Mergeti la politie sau la parchetul competent si interesati-va cu privire la stadiul cercetarilor.
Formulati o cerere in acest sens catre primul procuror ,cu care mergeti in audienta la acesta
Va multumesc pt raspuns.Am aflat ca dosarul meu se afla inca la politie.La politie nu ma pot duce pt ca imi cer bani.Va rog sa ma credeti ca mi-au cerut 500euro,ca totul sa fie ok.Nu pot sa inteleg ce sa fie ok?Ce ma sfatuiti sa fac?
pe data de 11.01.2011, am condus in stare de ebrietate (0.95mg/l). am chemat politia, am semnat la sediul lor declaratia, am fost la 2 probe la spital asa cum trebuie. mi-au luat permisul B. am fost amprentata "pana la coate". mi s-a dat la plecare o copie dupa adresa de eliberare dovada fara drept de circulatie si dovada in original, spunandu-mi-se ca sa nu-mi fac probleme: prima abatere+colaborare cu politia si spitalul deplina, voi fi contactata de dansii. nu am platit nimic, nu am semnat nici un proces-verbal, nu mi-i s-a spus exact daca sunt penal sau nu.
1. sunt plina de vanatai de la recoltari.
2. nu am vazut buletinul sau cum ii zice de probe medicale. (pe dovada mi s-a scris cat am avut la aparat la fata locului)
3. astazi, 13.01.2011, m-am gasit anuntata in 2 ziare de tiraj mare din constanta, fara drept de apel si fara sa dau o declaratie presei, cum ca mi-i s-a deschis dosar penal.
acum, va rog, daca se poate, sa-mi spune-ti ce-mi ramane de facut, ce trebuie facut. nu credeam ca o sa ajung in ziar fara acordul meu, cu vanataile cum fac, in martie am programata si platita o excursie peste hotare si examen pentru categoria A.
Valoarea de 0,95 la tester,inseamna o valoare aproape dubla la recoltarea probelor biologice,pentru o doamna,mi se pare cam mult.
Vi se va intocmi dosar penal pentru conducere sub influenta bautruilor alcoolice cu o alcoolemie mai mare de 0,80(art.87/1 din OUG nr.195/2002-pedeapsa prevazuta: 1 an la 5 ani inchisoare).
Recunoasteti fapta de la primele cerecetari si daca nu aveti antecedente penale,in functie si de conduita dvs si in faza de cercetare judecatoreasca,pedeapsa va fi redusa cu 1/3 conform art.320 ind.1 c.pr.pen.urmand a vi se aplica si masura suspendarii executarii acesteia conf.art.81 c.pen.
Permisul de conducere va va fi anulat,urmand ca la 1 an de la ramenerea definitiva a sentintei de condamnare sa puteti introduce din nou actele pentru redobandirea acestuia.
Probele recoltate declarati dvs ca au fost luate"cum trebuie",deci nu mi se pare ca reclamati o culpa a celor care v-au luat probele si chiar daca ar exista,prin absurd,rezultatul acestor probe,care este pur chimic, va incrimineaza.
"Buletinu"(de fapt rezultatul probelor biologice),il puteti vedea fie la Serv.Medico-Legal Constanta,fie la Politia Rutiera locala.
In privinta vizitei este problema dvs .